Produktdirektør Torbjørn Aamot og sjef for TV og underholdning i Get, Espen Åtland, viser fram nye Get boX på Odeon kino i Oslo. Foto: Marte Ottemo

GET GÅR FOR ANDROID

TV-distributøren kommer med sin tiende dekoder, og har valgt å satse på skylagring og Android TV-plattformen i sin nyeste boks.

Publisert

På en pressekonferanse på Odeon kino i Oslo i januar lanserte Get sin Get boX, den tiende dekoderen i rekken fra TV-distributøren. Det er seks år siden Get box II ble lansert, og mange kunder har ventet på oppgraderingen.

– Med Android TV som plattform kan vi tilby både strømmetjenester, apper, lineær-TV og smarte funksjoner. Vi får hele økosystemet uten å måtte utvikle det selv, og gir oss mulighet til å tilpasse TV-opplevelsen på en måte andre løsninger ikke gjør. Det er lett å bruke for folk flest, og lar oss også koble TV-boksen inn i smarte hjem-løsninger, sier Torbjørn Aamot, produktdirektør i Get.

4K og stemmestyring

Den nye dekoderen er langt mindre enn forgjengeren, men likevel den kraftigste varianten hittil. Dekoderen kjører Google Android 8.0 Oreo, og støtter både 4K-oppløsning med HDR.

– Den har også stemmestyring, men ikke Google Assistant. Den er ikke sluppet for TV på norsk ennå, men så snart det skjer oppgraderer vi, så det kommer, sier Aamot.

For kunder som i dag har Get box II, er bredbåndsmodem og ruter integrert i dekoderen. Dette vil ikke være en del av nye Get boX.

Get boX kjører Android og gir mye kraft i en liten pakke. Foto: Marte Ottemo.

– Vi ser at det er mer hensiktsmessig med en separat ruter dersom man skal få den optimale wifi-opplevelsen, sier Aamodt.

Dekoderen kan kobles opp både via kabel og wifi, men for en optimal brukeropplevelse anbefaler Get at man kobler opp boksen med kabel.

I likhet med Altibox og Canal Digital Satellitt, som også har lansert dekodere på Android-plattformen, skal innholdssøket være vesentlig forbedret. Med ett enkelt søk får du opp innhold fra elektronisk programguide, strømmetjenester, filmleie og ukesarkivet.

– Nå får du navigasjon på tvers av apper og tjenester. Foreløpig får man én brukerkonto per husholdning, men vi kommer etter hvert til å tilby profiler. Men det ligger nok litt fram i tid, sier produktdirektøren.

Aamot sier selskapet er den distributøren som har høyest andel av strømmekunder blant distributørene.

Netflix og to nye strømmetjenester

– Vi har de siste årene lansert en rekke strømmetjenester, blant annet var vi blant de første i verden til å tilby HBO til våre kunder, sier han.

Get lanserte også to nye strømmetjenester i sitt tilbud, Fox+ og National Geographic+.

– Dette er to sterke internasjonale merkevarer, og vi ser at stadig flere ønsker å flytte fra ulike samarbeid med tredjeparter og heller ta innholdet inn i en egen løsning. Da blir distributører som oss som en riktig og viktig samarbeidspartner, sier Aamot.

Med Android TV som plattform kan vi tilby både strømmetjenester, apper, lineær-TV og smarte funksjoner

Netflix er også på plass i nye Get boX, og Aamot sier selskapet jobber tett sammen med den populære strømmetjenesten.

Siden dette er en Android-boks kommer den også med innebygd Chromecast-støtte. Det gjør det enkelt å sende video- eller musikkinnhold rett over til TV-skjermen fra mobilen eller nettbrettet ditt, via dekoderen.

Boksen har som nevnt 4K-støtte, men det er foreløpig ikke så mye innhold tilgjengelig.

– Vi pusher norske og utenlandske innholdsprodusenter for å lansere innhold i 4K, og har en avtale om at nye National Geographic+ skal begynne å sende dette. Det er mange andre strømmetjenester har material i 4K, men de er ikke rigget til å pushe det ut, sier Aamot.

Get BoX leies på samme måte som tidligere dekodere fra Get, og vil du bare ha dekoderen uten opptak så vil den koste deg 49 kroner i måneden. Med opptaksfunksjoner i skyen vil det koste deg 99 kroner ekstra i måneden. Løsningen rulles ut i mars.

Powered by Labrador CMS