SMÅTT OG STORT FRA TCL

TCL er en av fem panelprodusenter i verden, og lanserte både store og små skjermer på CES. Oled og UHD er i sortimentet.

Publisert Sist oppdatert

– TCL vil i 2014 ha hovedfokus på UHD, og lanserer både buede og rette skjermer, sier Johan Huss, nordisk salgsdirektør i TCL.

En 55 tommer og en 65 tommer (led) som begge er buet, vil bli lansert i Norge i løpet av året. Huss forteller at de også lanserer en 85 tommer i samme periode, men denne vil ha varemerket Thomson. En 30,5 tommer oled og en 55 tommer oled kommer i begynnelsen av 2015.

– Vi viser også frem en UHD-skjerm på 110 tommer her på messen, men den er ikke tiltenkt det norske markedet. Men skulle noen ønske en slik, skal vi nok klare å levere en, sier Huss.

De fleste av disse TVene støtter 12 volt, noe som er veldig populært i Norge, spesielt blant båt- og campingentusiastene

30,5-tommeren er den første med egenutviklet oled-panel med UHD oppløsning. I tillegg til rene TV-skjermer er TCL store på smartskjermer til undervisning og reklamebruk. På CES ble det vist flere løsninger hvor du kan skrive med penn rett på skjermen, og få det overført direkte til fil. Dette er imidlertid ikke produkter som er aktuelle for det norske markedet.

Fargerike småtommere

TCL viste også en rekke små TV-skjermer. Denne produktlinjen har navnet Color Line, og har som navnet tilsier rammer i ulike farger. Disse skjermene er allerede tilgjengelig i Norge i størrelsene 19, 24, 26 og 28 tommer. Dette er skjermer i full HD, som i følge Huss er gode skjermer til en svært konkurransedyktig pris.

– De fleste av disse TVene støtter 12 volt, noe som er veldig populært i Norge, spesielt blant båt- og campingentusiastene, sier Ole Gunnar Ingul i Strong Scandinavia, som representerer TCL og Thomson i Norge.

Powered by Labrador CMS