Sony 4K Ultra HD og Full HD LED BRAVIA

Pressemelding fra Sony 7. januar 2014:

Denne produktnyheten er en direkte gjengivelse av en pressemelding fagbladet Elektronikkbransjen har mottatt, og er ikke redaksjonelt behandlet.

Ny 4K Ultra HD og Full HD LED BRAVIA™-serie fra Sony i nytt «Wedge»-design

Denne sesongens BRAVIA-serie fra Sony kommer med store skjermer i et nytt og spennende design, og tilbyr bildekvalitet og lyd i toppklasse. Rekken av 4K-TVer er utvidet til tre serier som inneholder syv modeller, mens Full HD-TVene strekker seg over seks serier med totalt 14 modeller. Alle seriene vil være tilgjengelig vår/sommer 2014.

Bildekvalitet i forsetet

Den nye BRAVIA-serien setter bildekvalitet i forsetet. Bildene er lysere og mer kraftfulle enn noen gang med nye X-tended Dynamic Range™som styrker kontrastene mellom skarpe lyspunkter og mørke svartfarger. Toppmodellen BRAVIA X95 leverer den ultimate bildekvaliteten ved at den eksklusivt tar i bruk X-tended Dynamic Range PRO™som holder energiforbruket nede ved å dimme bakbelysningen på mørke scener og gjøre kontrastene i lyse scener tre ganger sterkere enn vanlig. På denne måten kan X-tended Dynamic Range PRO gjøre mørke områder mørkere og lyse områder lysere slik at du får et mye mer dynamisk spekter av lysstyrke. Ved å minimere lyslekkasje og styre nivået av bakbelysning for hvert skjermområde kan X-tended Dynamic Range PRO gjenskape ekstremt mørke og ekstremt lyse scener.

Om du foretrekker å se på sport er 4K/60p den ideelle standarden for innhold med raske bevegelser, og på grunn av støtte til den nye HDMI-standarden, HDMI 2.0, er den nye 4K-TVen fra Sony spesielt velegnet for å vise slikt innhold. Disse TVene er også kompatible med MHL 3.0 som støtter 4K-utgang fra smarttelefoner og nettbrett. I tillegg støtter en ny dekoder HEVC codec-opptak og kan spille av 4K/60p-innhold fra streamingtjenester som for eksempel Netflix.

På 4K-modellene blir alt oppskalert med den kraftfulle 4K X-Reality PRO-prosesseringsmotoren. Uavhengig av om du ser på 4K eller HD-innhold, sørger Sonys 4K bildedatabase for at du får naturtro teksturer og dramatiske farger og kontraster. Sonys unike TRILUMINOS Display fortsetter også å gi TVene et fullt fargespekter. Om du ser på bilder eller videoer tatt med de siste kameraene eller videokameraene fra Sony som støtter TRILUMINOS Colour, vil du i tillegg oppleve en utrolig kvalitet på ditt eget innhold.

Innovativ «Wedge»-struktur

BRAVIA blir et nytt og friskt tilskudd i stuen med sin 2014-design. TVen er utformet for å øke stabiliteten i en tid hvor TV-skjermene bare blir større og større, og ved å senke TVens tyngdepunkt vil den oppnå en mindre pidestall-størrelse enn vanlige TVer og vil kunne plasseres mot en vegg eller på et smalt bord uten at den trenger noe stort stativ for å stå stabilt.

Modellene med «Wedge»-strukturen gjør plass til Sonys helt nye Long Duct-høyttaler og Magnetic Fluid-høyttaler, som leverer rik lyd med kraftig bass og lite støy. BRAVIA X9 beholder den sensasjonelle lyden som er signatur til Magnetic Fluid-høyttalerne som er plassert på fronten av TVen, og den nye versjonen inneholder nå et nytt Mica-forsterket glassfibermateriale som reduserer forvrenging av lyden. Du vil høre forskjellene med utrolig velartikulerte mellomtoner og diskant uansett hva du hører på.

Utvalgte modeller er også utstyrt med en portreplikator som effektiviserer kabelføringer uten at det går utover TVens enkle fremtoning. Fra spillkonsoller til Blu-ray Disc-spillere – alle kabler blir pent organisert på baksiden av TVen.

Større og klarere lydbilde

Den nye Clear Audio+-teknologien, som er en del av årets BRAVIA-serie, kombinerer Sonys unike audioteknologier for å gi deg høykvalitets lyd som virkelig matcher bildekvaliteten. Musikk og dialog blir forsterket med større klarhet og separasjon når du ser på filmer, live-konserter, sport eller annet.

For å styrke opplevelsen ytterligere har Sony introdusert den valgfrie trådløse subwooferen SWF-BR100. Den er lett å sette opp, og den trådløse transceiveren kobles enkelt til TVen og stiller seg automatisk inn til å kutte frekvenser eller faser.

For å gi TV-lyden ekstra tyngde, anbefaler Sony å koble til lydplanken HT-CT770 eller den diskret TV Base-høyttaleren, HT-XT1. For en komplett 5.1ch-opplevelse er hjemmekinoanlegget BDV-N9200W et godt valg: Anlegget gir liv til Blu-ray Disc™-filmer og musikk, spiller av høyoppløst lyd og er utstyrt med fem Magnetic Fluid-høyttalere.

Raskere og mer sømløs underholdning

Fine bilder og god lyd blir komplementert med en sømløs brukeropplevelse i årets BRAVIA-serie. Det er superenkelt å bla igjennom innhold med BRAVIAs intuitive brukergrensesnitt, One Flick Entertainment. Det nye brukergrensesnittet lar deg se på innhold fra YouTube eller PlayMemories samtidig som du ser på TV-programmer. Med One-Flick-fjernkontrollen er din TV også mer intuitive enn noen gang før. Du får tilgang til menyen ved å klikke oppover med den nye fjernkontrollen, og kanalen «Top Picks» gir deg en liste over programmer og filmer On-Demand som er mest sett, bilder og videoer som venner har lastet opp samt anbefalt innhold basert på hva du vanligvis ser på. Du kan på en komfortabel måte bla deg igjennom programmer og raskt velge hva du vil se på ved å bruke fjernkontrollens touchpad. Du trenger ikke engang å rette fjernkontrollen mot TV-skjermen: NFC er installert på kontrollen slik at du enkelt og uten kabler kan koble den til andre mobile enheter. På den måten kan du for eksempel speile din smarttelefon på TVen. En oppstart på under to sekunder gir deg tilgang til innholdet på et blunk, og apper som YouTube lastes direkte opp fra hjemsiden enda raskere enn tidligere.

Med den splitter nye Social Viewing blir TVen en mer delbar og interaktiv enhet. Du kan følge twitter-meldinger om TV-programmet på skjermen, eller du kan bruke det innebygde kameraet og mikrofonen til å snakke med venner og familie på Skype – mens du ser på TV. Videokvaliteten holder seg skarp, selv i dårlig belysning og Sonys ekko-kanselleringsteknologi gjør samtalen krystallklar for alle parter.

Live Football Mode gir deg en virkelighetsnær fotballopplevelse, og det nye brukergrensesnittet integrerer til og med nyheter og høydepunkter fra FIFA. Ved ett tastetrykk kan du raskt ta bort kommentatorenes stemmer når du heller vil fokusere på kampen uten distraksjoner.

Bilder og videoer kan lastes opp på Sonys skytjeneste «PlayMemories Online» fra din smarttelefon, nettbrett eller PC og ved enkel tilgang via din TV kan du se dem på en stor skjerm i fantastisk 4K-kvalitet. Du kan også få tilgang til foto-samfunnet «500pxvi» hvor du kan se på bilder fra hele verden i høy 4K-kvalitet.

Den nye BRAVIA-serien av 4K Ultra HD og Full HD LCD TVer fra Sony vil være tilgjengelig i Europa fra våren/sommeren 2014.

Powered by Labrador CMS