Sony FDR-AXP33

Pressemelding fra Sony 6. januar 2015:

Denne produktnyheten er en direkte gjengivelse av en pressemelding fagbladet Elektronikkbransjen har mottatt, og er ikke redaksjonelt behandlet.

Når du har sett det, vil du ikke gå tilbake til noe annet. Årets Handycam-serie fanger følelsene og spenningen i ethvert øyeblikk – i vibrerende og oppslukende 4K-kvalitet.

Få med alle detaljer med 4K Handycam®

Fremst i rekken av Sonys 2015 videokamera-serie finner vi Handycam FDR-AXP33 som bringer den virkelighetsnære kvaliteten til 4K til et enda større publikum. Med det stadig økende salget av 4K Ultra-HD TV-er ser forbrukere seg om etter måter å produsere sitt eget innhold av høy kvalitet. Med Handycam kan du ta vare på dine personlige minner i 4K-kvalitet, fra hyggelige familiemiddager til late ferier.

FDR-AXP33 er ca. 30% mindre og 20% lettere enn det eksisterende FDR-AX100, og appellerer dermed til et enda større publikum med en bildekraft uten sidestykke og en design som ligger behagelig i hånden. Dette er også Sonys første 4K-videokamera med Balanced Optical SteadyShot (B.O.SS) som gir deg bilder uten forstyrrelser når du gjør håndholdte opptak. Den kraftfulle bildestabilisatoren holder 4K-videoer stabile enten du filmer i vidvinkel eller telefoto.

Som alle de nye 4K-videokameraene fra Sony, gjør FDR-AXP33 opptak ved å bruke XAVC S-opptaksformatet for gnistrende 4K-opptak som er enkle å lagre, redigere og dele. Kvalitetsbevisste fotografer kan gjøre opptak på hele 100Mbps[iii], og med mer informasjon i hvert bilde ser 4K-opptakene enda klarere og skarpere ut.

Sonys FDR-AXP33 har fått flere profesjonelle forbedringer, blant annet en manuell ring og knapp som kan bli satt til funksjoner som zoom, fokus og eksponering. FDR-AXP33 er også utstyrt med en ISO-kompatibel Multi Interface-sko som kan brukes sammen med en rekke tilbehør som utvider de kreative mulighetene til fotografen.

Selv på dager med mye sollys er det en lek å komponere scener gjennom den nylig forbedrede elektroniske søkeren (EVF) som gjengir tre ganger så mange detaljer som sine forgjengere[iv]. Det er også en lyssterk 3.0’’ Wide Xtra Fine LCD med WhiteMagicTM-skjerm som gjør det mulig å se detaljer og fargetoner i alle omgivelser – kjekt om du for eksempel ønsker å se over opptaket eller justere kamerainnstillinger utendørs når det er sterkt sollys.

Etter opptak kan du koble ditt FDR-AXP33 til en 4K-TV med den tilhørende HDMI-kabelen og gjenoppleve minner med utsøkte detaljer og farger. Du kan også få glede av dine bilder ved å koble videokameraet til enhver Full HD TV. Store mengder data i alle 4K-bildene blir automatisk nedjustert for Full HD-avspilling.

Som en ekstra finesse kan FDR-AXP33 også«trimme» 4K-bilder ved å kutte til bakgrunner og utvide en utvalgt del av rammen til å fylle hele bildet i Full HD-kvalitet. Størrelsen kan endres ved å bruke zoom-spaken eller ikonet på skjermen[v].

Film og del minner på flere nye måter

Sonys Full HD videokamera-serie har også fått flere spennende oppdateringer. Tre nye modeller – HDR-PJ620, PJ410 og CX405 – tilbyr fantastisk HD-opptakskvalitet og bildestabiliseringsteknologi.

Som en standard på alle Handycam-modeller, lar Highlight Movie Maker deg skape og dele flotte kortfilmer akkompagnert av ulike effekter og bakgrunnsmusikk uten at det kreves at du allerede har erfaring med redigering. Handycam plukker ut og organiserer dine beste bilder som du kan dele med venner og familie på YouTube eller Facebook. Siden dataene er lagret i MP4-format er det enkelt å dele videoer gjennom sosiale medier. Alle i rommet kan også få glede av de redigerte høydepunktene på Handycam-modellene ettersom de er utstyrt med en innebygget prosjektor – nå med hele 50 lumen lysstyrke på FDR-AXP33.

På de fleste modellene finner du også Multi Camera Control[vi]som tilbyr nye, kreative muligheter ved å la deg kontrollere kompatible kameraer[vii] samtidig, med tilgang til nøkkelfunksjoner som Start/Stopp opptak, zoom, lukker for stillbilder og andre standard innstillinger. Ved bruk av ActionCam eller Lens-style kameraer[viii] kan du kontrollere opptil fem kameraer på én gang.

Om du legger til det valgfrie tilbehøret VCT-CSM1[ix] Camera Shoe Mount kan du montere et ekstra kamera på toppen av ditt Handycam. Posisjoner det andre kameraet til å fange de samme scenene fra vidvinkel til televinkler mens du beveger deg rundt helt fritt. Etter opptak er det enkelt å kombinere opptakene fra begge kameraene ved å bruke PlayMemories Home til å skape en dynamisk video som viser alle synspunkter samtidig.

Live Streaming[x]på nye modeller lar deg i tillegg «kringkaste» HD video-opptak og lyd fra Handycam via et trådløst tilgangspunkt. Stream bursdagsfeiringer eller skolekonserter direkte på internett slik at venner og familie kan se det når det faktisk finner sted.

XAVC S opptak med 50Mbps[xi] og en avansert form for bildestabilisering – enten Balanced Optical SteadyShot eller Optical SteadyShot med Intelligent Active-modus – er tilgjengelig i hele Handycam 2015-serien, og sikrer at opptak er detaljerte og støyfrie. Med en ekstrem vidvinkel på 26.8mm kan du filme ferier, utendørsscener og hverdagsliv.

Tilgjengelighet og pris

Den nye Handycam-serien av 4K og Full HD videokameraer fra Sony vil være tilgjengelig i Europa fra februar 2015, og ha følgende veiledende priser:

FDR-AX100 firmware-oppdatering

FDR-AX100 vil også støtte XAVC S 4K 100Mbps bit-rate ved hjelp av en firmware-oppdatering som er planlagt for mars 2015.

Vår 2015 Handycam® - nøkkelspesifikasjoner

MP4: 1280x720 25p,24p

MP4: 1280x720 25p

Movie Maker

Motion Shot Video

Lock on AF

My Voice Canceling

Motion Shot Video

[i] 3840×2160 pixels

[ii] FDR-AX100E

[iii] SDXC UHS-I U3 or higher is required for 4K 100Mbps recording

[iv] HDR-PJ810/820

[v] Minimum trimming size is 1920 x 1080

[vi] Only with WiFi compatible models

[vii] Compatible with Wi-Fi equipped cameras from Sony

[viii] Compatible with FDR-X1000V, HDR-AS200V/AZ1/AS100V/AS20/AS30V and ILCE-QX1/DSC-QX30

[ix] Accessory VCT-CSM1 compatible with Handycam models with Multi Interface shoe and supporting Multi Camera Control function. The camera and accessories attached to the tripod screw on this device must weigh 300g or less. Total weight of two cameras plus accessories must be 1.8kg or less.

[x] Only available with compatible WiFi models

[xi] SDXC Class 10 or higher is required for HD 50Mbps recording

Powered by Labrador CMS