LG LA970W og LA965W

Pressemelding fra LG Electronics 4. september 2013:

Denne produktnyheten er en direkte gjengivelse av en pressemelding fagbladet Elektronikkbransjen har mottatt, og er ikke redaksjonelt behandlet.

HØYOPPLØST TV-HØST NÅR LG LANSERER TO NYE MODELLER MED ULTRA-HD

Mot slutten av 2012 var LG først i det norske markedet med å lansere Ultra HD-TV med 84LM960W. Nå følger selskapet opp suksessen med to nye modeller i 55- og 65-tommer

I løpet av høsten øker LG Electronics tilbudet av Ultra HD TV-apparater med to nye modeller. Toppmodellen LA970W er en luksuriøs TV i elegant design, fullspekket med funksjoner og en stilren automatisk nedfellbar 4.1 lydplanke som gir enestående lyd og den gode følelsen av å ha et premiumprodukt. LA965W har et retroinspirert design, 2.1-lyd og leverer, som sin storebror, en fantastisk bildekvalitet med fire ganger så høy oppløsning som en vanlig Full HD-TV. Begge modeller kommer til å finnes i størrelsene 55- og 65-tommer og er utstyrt med oppskaleringsfunksjon som sikrer at innhold i tradisjonelle oppløsningsformater kan sees i Ultra HD-oppløsning.

– Vi ser at forbrukerne i dag ønsker større TV i stuen, men ser at avstanden i fortsatt er den samme som før, sier Erik Åhsgren, nordisk produktspesialist for Home Entertainment i LG Electronics. Full HD var nok da den vanligste skjermstørrelsen var opp til 42 tommer, men nå, som modellene leveres i størrelser på 55, 65 eller 84 tommer, øker behovet for høyere oppløsning.

Fire ganger flere piksler for suveren bildekvalitet

Ultra HD-oppløsning betyr at antallet piksler på TV-skjermen er fire ganger mer enn på en TV med Full HD-oppløsning. Dette gir en betydelig bedre opplevelse på store bildeskjermer da bildekvaliteten er fantastisk selv på nært hold, uten at pikslene er synlige. LGs Ultra HD-modeller støtter HEVC-codec, MPEG H.264/H.265, noe som gjør det mulig å se Ultra HD-innholdet direkte fra en USB-minnepinne eller fra en ekstern harddisk.

Ultra HD gir en unik seeropplevelse som vil gjøre selv den mest kresne hjemmekino-entusiasten overrasket. Det stilrene designet, med tynn kant, gjør også de nye Ultra HD-modellene til blikkfanget i stuen, selv når det ikke vises noe i super oppløsning.

Premium-modellene 65LA970W og 55LA970W bygger på LGs Nano Full LED-teknologi. Når LED-lysene er delt inn i soner på baksiden av skjermen, skapes det en utrolig god kontrast og bildekvalitet. LG 65LA965W og 55LA965W har kant-LED, som er standarden for dagens toppmodeller. Felles for alle modellene er 200Hz-teknologi for å forbedre skarpheten i bevegelsene, IPS-panel for bredere synsvinkel, sektorspesifikk lysdemping for bedre kontrast, Ultra HD-oppskalering og Smart-TV med Magic Remote samt Cinema 3D med fire par 3D-briller som følger med og to dual-play spillebriller.

Modellene er utstyrt med en kraftig tokjerneprosessor og åtte gigabyte RAM som gir en god flyt i Smart TV-grensesnittet og gjør at Smart TV-appene starter og reagerer raskt.

Pris og tilgjengelighet

Premium-modellene 65LA970W LG og LG 55LA970W ble tilgjengelig i det norske markedet i slutten av august 2013 til en veiledende pris på 59.999 og 42.999 NOK. De retro-designede modellene, LG 65LA965W og LG 55LA965W, som kommer på markedet i midten av september, har en veiledende pris på 49.999 og 32.999 NOK.

Powered by Labrador CMS