Panasonic 4K

Pressemelding fra Panasonic 4. september 2013:

Denne produktnyheten er en direkte gjengivelse av en pressemelding fagbladet Elektronikkbransjen har mottatt, og er ikke redaksjonelt behandlet.

Panasonic avslører 4K-universet på IFA 2013

Panasonic avlsører sin satsning på 4K-teknologier med utvikling av 4K TV-er, enheter og bred tilgang til innhold tilrettelagt for 4K

Panasonic bruker IFA til å demonstrere sin satsning på et bredt 4K-univers som inkluderer 4K TV-er, enheter og et bredt tilbud av innhold tilrettelagt for 4K. Panasonic bruker teknologimessen til å vise både kunder og bedrifter hvordan de kan få tilgang til detaljert 4K-innhold på tvers av enheter.

Panasonic har også avdekketSmart VIERA TX-65WT600,verdens første Ultra-HD TV med 4K 50/60p-inngang med design basert på HDMI 2.0 og DisplayPort™1.2a-spesifikasjoner. Dette sikrer at TV-en vil fungere med fremtidens 4K-spillere, set-top bokser og neste generasjons spillkonsoller. PC-spillentusiaster kan enkelt koble opp PC-en til WT600 via en 60p skjerm-port for å spille de siste store spillsatsingene med ekstremt gode detaljer og klarhet i raske scener.

Panasonic vil også stille ut en prototype av4K organic light-emitting diode (OLED)55-tommers skjermprodusert gjennom “RGB all-printing method”.

I tillegg vil Panasonic avsløre detaljer om sitt kommende20-tommers 4K nettbrettsom ble introdusert som en prototype i januar i år.

For å få best mulig bildekvalitet, selv ut av gamle filmer, kommer bådePanasonic Blu-ray opptakere(DMR-BCT83/73) ogBlu-ray spillere(DMP-BDT330) med innebygget 4K-oppskallering (Ultra-HD). Begge ble lansert tidligere i år og gir kundene gleden av enda smidigere bilder enn tidligere.

Besøkende til årets IFA vil i tillegg få muligheter til å se den nye prototype av 4K videokamera. Dette er et kompakt videokamera som kan ta opp video i 4K-kvalitet gjennom en HDMI-utgang.

Smart VIERA WT600

 Panasonics VIERA WT600 er verdens første Ultra-HD TV med en 4K 50/60p Hz inngang med design basert på HDMI 2.0 og DisplayPort 1.2a. Med opptil 60 bilder per sekund i 4K avspilling er WT600 det ultimate valget for de som vil ta hjemmeunderholdningen til et nytt nivå. TV-en passer også for profesjonelt bruk i små TV-studioer der bildekvalitet er en viktig del av hverdagen.

WT600 tilbyr et godt utvalg av 4K-innhold som utnytter alle nyvinningene i skjermen. Dette gjør at man ikke bare får en bedre filmopplevelse, men også banebrytende spill, internett og bilder i uslåelig 4K kvalitet.

Kinoopplevelsen er komplett med WT600 sin THX4K™-sertifiserte skjerm med farger, fargetoner og oppløsning som Hollywood-filmene opprinnelig var ment å vises i. 

Med den nye 4K Hexa-Processing Engine maksimerer man bildekvaliteten for innhold som er produsert i en lavere oppløsning. Integrert teknologi interpolerer de tapte områdene av bildet og reproduserer den manglende informasjonen for deretter å bringe kvaliteten opp på et tilnærmet likt nivå som 4K-kildene.

WT600 er industriledende med sin innebyggede 4K H.264 (MPEG4) dekoder som ikke bare lar deg spille 4K videofiler via USB eller SD-kort, men også rett fra internett. WT600 frir også til fotografi-entusiastene ved å gi enkel tilgang til egne bilder fra SD-kortet ved å bruke 4K Photo Viewer SD. Det er også mulig å overføre bildene i Ultra-HD oppløsning fra smarttelefonen eller nettbrettet til TV-en gjennom Swipe & Share-funksjonen.

4K nettbrett

I januar introduserte Panasonic prototypen av et 20-tommers 4K nettbrett som snart blir lansert på det Europeiske markedet. Prototypen har en 20-tommers IPS Alpha LCD-skjerm, med mer enn fire ganger bedre oppløsning enn Full-HD. I tillegg følger det med en pinlig nøyaktig digital penn. Med et unikt størrelsesforhold på 15:10 kan det vise et A3-dokument i nesten full størrelse, noe som gjør det ypperlig til å vise bilder i samme størrelsesforhold, i tillegg til innhold fra for eksempel aviser og magasiner. Pennen skriver i like god oppløsning som skjermen og legger til rette for en naturlig håndskrift.   

Mer informasjon om Panasonic sitt nettbrett blir annonsert i løpet av IFA 2013.

Videre utvikling av 4K-universet

Mr. Yoshiyuki Miyabe, Managing Director, Panasonic Corporation and President, AVC Networks Company sier; “Vi er veldig spente på mulighetene som våre kunder vil få fra 4K-teknologien. Vi tror den største verdien ligger i mengden informasjon vi kan vise på skjermen takket være den høye oppløsningen. Vanlige kunder kan nå se flere programmer samtidig på samme skjerm i Ultra-HD kvalitet. Dette gjør at vi har gått forbi det vi tidligere kjente som TV og i stedet har banet vei for en ny sjanger av «Smart-skjermer» som gir en mengde informasjon ved hjelp av et blikk.”

“Vi ser også potensialet for industrier som for eksempel sikkerhetsbransjen der 4K sikkerhetskameraer kan filme med vidvinkel, og fortsatt ha muligheten til å zoome inn uten å miste detaljene. I legeindustrien vil verdien bli synlig når man kan vise diagnoseringsbilder av høy kvalitet på en skjerm ved siden av legejournalen. Vi tror på samfunnsverdien av 4K og er stolte av å lede an i denne prosessen.”

Powered by Labrador CMS