LG 4K Oled TV

Pressemelding fra LG Electronics 4. september 2014:

Denne produktnyheten er en direkte gjengivelse av en pressemelding fagbladet Elektronikkbransjen har mottatt, og er ikke redaksjonelt behandlet.

LG er først ute med Oled-TV i 4K-oppløsning

LG styrker sin posisjon innen OLED, og blir igjen først i verden når framtidens TV med den seneste teknologien og en oppsiktsvekkende bra seeropplevelse lanseres denne høsten. 

LG lanserer den første kommersielt tilgjengelige OLED TV-modellen med 4K-oppløsning (3840 x 2160). LGs 4K OLED-TV finnes i størrelsene 77 tommer (77EC980V), samt 65 tommer (65EC970V), og kommer med den absolutt beste skjermteknologien som finnes tilgjengelig i dag – en buet OLED-bildeskjerm med Ultra HD-kvalitet. Med de nye 4K OLED TV-modellene viser LG hvor overlegen OLED er sammenlignet med vanlig bildeskjermsteknologi, og gir samtidig en seeropplevelse som ikke kan beskrives som annet enn oppsiktsvekkende bra.

LG 4K OLED TV bygger på et avansert skjermpanel fra LG Display med LGs egenutviklede WRGB-teknologi, hvor en hvit subpiksel har blitt lagt til de eksisterende røde, grønne og blå OLED-pikslene. Takket være denne unike, patenterte teknologien viser LGs toppmoderne 4K OLED TV de mest virkelighetsnære fargene med et uendelig kontrastforhold. Bildepunktene med egen belysning muliggjør rikere, lysere og mer naturlige nyanser og samtidig garanterer at det sorte blir dypere. I tillegg kan TVen gjengi bevegelser helt perfekt uten flimmer og uklarhet. Dette, i kombinasjon med den lett buede skjermen, skapes en kino-lignende seeropplevelse hjemme i din egen stue.

– LG 4K OLED-TV er et teknologisk mesterverk som kommer til å forandre neste generasjons TV-marked. Den ekstreme bildekvaliteten i vår 4K OLED-TV er så nær virkeligheten man kommer i dag og skaper derfor en enestående merkevare til forbrukerne, sier Erik Åhsgren, nordisk produktspesialist for Home Entertainment hos LG Electronics.

Komplett seeropplevelse med lydløsning i samarbeid med Harman Kardon

Den lekre buede skjermen på LG 4K OLED TV, som holdes oppe av et bladformet stativ med en myk bøy, gir en ultimat filmatisk opplevelse og er elegant på samme tid. For fleksibel installasjon kan selvfølgelig både 65EC970V og 77EC980V monteres på veggen. I tillegg leverer det innebygde, flerkanals LG ULTRA- SURROUND systemet en lydopplevelse som matcher TVens overlegne bildekvalitet. ULTRA SURROUND, som er designet i samarbeid med Harman Kardon, gir et rikt lydmiljø som forsterker seeropplevelsen ytterligere.

LGs 4K OLED TV, som vant en Best of Innovation-pris under årets Consumer Electronics Show (CES), er basert på LGs lettbrukte Smart TV-plattform webOS. webOS inneholder en rekke ulike egenskaper og funksjoner som har blitt utviklet rundt de sentrale begrepene Simple Connection, Simple Switching og Simple Discovery. WebOS mottok nylig en utmerkelse av prestigefylte European Imaging and Sound Associationm, EISA, for sitt intuitive brukergrensesnitt.

Pris og tilgjengelighet

LG starter leveransen av sine 4K OLED TV-modeller på 65 og 77 tommer senere i høst. Publikum som besøker IFA kan ta LGs 4K OLED-TV i øyesyn gjennom å besøke Hall 11.2 i Messe Berlin i tidsrommet 5.-10. september. 

Powered by Labrador CMS