Panasonic 4K-nyheter

Pressemelding fra Panasonic 23. februar 2015:

Denne produktnyheten er en direkte gjengivelse av en pressemelding fagbladet Elektronikkbransjen har mottatt, og er ikke redaksjonelt behandlet.

Et ras av TV-nyheter fra Panasonic

I dag lanserer vi 11 nye TV-modeller for 2015. Blant dem finner du 4K Pro flaggskipsmodellene CX800 og den buede CR850. Forbedret bildeteknologi, Firefox operativsystem og streamingmuligheter er noen av stikkordene for årets modeller.

Vår line-up for 2015 inneholder flere nye 4K UHD-modeller, og de aller gjeveste modellene er CX800 og Panasonics første buede TV CR850. CX800 kommer med 1600 Hz Backlight Motion Rate (BMR) og vil bli tilgjengelig i flere størrelser mellom 40 og 65 tommer. Den buede CR850 vil også tilby 1600 Hz BMR og være tilgjengelig i størrelsene 55 og 65 tommer.

Det kommer også flere 4K-nyheter fra Panasonic. I tillegg til flaggskipmodellene CX800 og CR850, lanserer vi CX750, CX700, CX680, CX400, samt de buede CR730 og CR430. Det som kjennetegner samtlige modeller er at de leverer krystallklare bilder med 4K UHD-teknologi, og at de kommer med et nytt operativsystem utviklet av nettlesergiganten Mozilla Firefox.

Bedre farger og svartnivå

Vårt nesten maniske fokus på bildekvalitet når nye høyder med 4K-modellene for det europeiske markedet i år. Det er ikke kun snakk om høyere oppløsning og klarere bilde – modellene har også fått en oppgradering når det kommer til farger, prosessering og kontrastytelse, for å utnytte 4K-teknologien maksimalt. Resultatet er mer naturlige farger og en følelse av mer dybde i bildet.

Panasonics egen 4K Studio Master Processor er designet fra bunnen av for å produsere bilder som gjør selv de mest kravstore filmentusiastene fornøyde. Med Wide Colour Phosphor Panels 4K Pro får du nøyaktige farger, dypt svartnivå og god lysstyrke.

Farger og kontrast

Toppmodellene CR850 og CX800 er såkalte 4K Pro-modeller som leverer en enda bedre 4K-opplevelse. Ny teknologi maksimerer fargekvaliteten på skjermene ved å kombinere profesjonell prosessorkraft Studio Master Processor med Wide Colour Phosphor-paneler for mer nyanserte og naturlige fargetoner enn du vil kunne få på vanlige LCD-skjermer. Teknologien kombinerer avansert LED-bakgrunnsbelysning med et nytt fargefilter og leverer opp mot 98 % av det ideelle fargespektret satt som standard av de store filmselskapene.

Kontrast har vært veldig viktig for oss i årets TV-modeller. Med Local Dimming Pro (CR850 og CX800) kan kontrasten innstilles og forbedres ved å justere ‘brightness’ for separate områder av LED-lysene, enten langs kanten av panelet eller bak. Dette gir forbedring av detaljene i skyggeområder ved at bildene analyseres for å finne den beste graderingsgraden for ulike soner på panelet.

Alle elementer i bildet, fra skyggedetaljer til skarphet og farge, drar fordel av å ha en rik og god lyskilde. CX800 og CR850 kommer med Super Bright Panel, et display som bruker nye, lynraske LCD-celler og oppnår en bedre lysstyrke uten å kreve særlig mer energi. CX750-serien kommer med Super Bright IPS Panel, som gir god lysstyrke, farger, kontrast og bedre innsynsvinkel.

Firefox OS: Fremtidens TV-grensesnitt

Alle de nye TV-ene kommer med et grensesnitt som tilbyr rik grafikk og brukervennlige menyer som gjør det enkelt å ha kontroll over favorittinnholdet. Operativsystemet er skapt av Mozilla Firefox, og forbedrer tilkoblingsmulighetene og gir større fleksibilitet for utviklere.

Menyen på de nye modellene er delt inn i Live TV, apper og tilleggsenheter. Du kan også tilpasse hjemskjermen med favorittinnholdet og appene du liker best, for enkel tilgang.  Plattformen har en ny søkefunksjon som gjør det enkelt å finne innholdet fra en rekke forskjellige streamingtjenester, nettsider og eksterne kilder (f.eks. eksterne harddisker) som du kobler til TV-en.

Fleksibel TV-opplevelse

Den nye tjenesten In-House Streaming (leveres på CX800, CR850, CR730, CX750, CX700 og CX680) vil endre måten du konsumerer innhold i hjemmet ditt. Du kan enkelt streame sendinger fra TV-en til en annen TV, nettbrett eller smarttelefon. Takket være Twin HD Tuner (til CX800, CR850 og CX750) kan du se en kanal på TV-en i stuen, mens noen andre ser på et annet program på en annen skjerm i huset.

Du trenger faktisk ikke å være hjemme for å ha tilgang til innholdet ditt. Med TV Anywhere-funksjonen og den nye Panasonic Media Center-appen (tilgjengelig på CR850, CX800, CR730, CX750, CX700 og CX680) kan du streame TV-innhold som serier og filmer på smarttelefonen eller nettbrettet ditt uansett hvor i verden du befinner deg.

Det kommer stadig mer av 4K-innhold på markedet, og de nyeste TV-ene til Panasonic vet å utnytte det til det fulle. Med tilkoblingsmuligheter som HEVC for 4K-streaming, samt HDMI 2.0 vil du kunne nyte krystallklare bilder fra en rekke kilder.

Sømløs forståelse

Takket være kraftige Quad-Core Pro-brikker (på modellene CR850, CX800, CR730, CX750, CX700 og CX680) kan TV-en kjøre flere apper og nettsider samtidig uten at det går utover hastigheten.

Den nye tjenesten Info Frame (CR850, CX800, CR730, CX750, CX700 og CX680) kombinerer alt fra lokale værrapporter til anbefalte tv-serier og favorittnettsidene dine på én enkelt skjerm. Voice Assistant lar deg kontrollere TV-en med stemmen din, mens funksjonen Swipe and Share gjør deling av innhold mellom TV-en og smarttelefonen og nettbrettet over lokale nettverk enklere enn noen gang.

Med stilrene og minimalistiske linjer passer de nye Viera TV-ene inn i alle typer stuer og rom. Samtlige modeller er formet i kvalitetsmaterialer som gir et luksuriøst og stilig utseende.

Full-HD-nyheter

I tillegg til å kunne opplyse om en rekke nye 4K UHD TV-er har Panasonic også annonsert at det kommer tre nye Full-HD TV-er. Det kommer mer informasjon om CS600, CS500 og C300 fortløpende på Panasonics hjemmesider.

Powered by Labrador CMS