4Sound-butikken på Schous plass i Oslo åpner igjen i morgen. Foto: Jan Røsholm

4SOUND DRIVES VIDERE MED NORSKE EIERE

En gruppe bestående av tidligere eiere av forretninger som i sin tid ble kjøpt opp og ble til 4Sound-butikker, har nå kjøpt kjeden tilbake.

Publisert

– Det er en glede å kunne informere om at den norske delen av 4Sound-kjeden er tilbake på norske hender. Etter at butikkene har vært stengt i tre dager på grunn av varetelling, åpner de igjen i morgen. Inntil videre blir det videre drift i Bergen, Sandnes, Stavanger og Trondheim, de to butikkene i Oslo og den på Gjøvik, mens vi i Tønsberg har valgt å ikke åpne igjen. Derimot kan det bli aktuelt å senere åpne igjen i Tønsberg, på en ny lokasjon, sier Magne Iversen til fagbladet Elektronikkbransjen.

Det var den 9. oktober Music Retail Holding AS gikk konkurs. Selskapet var blant annet eier av 4Sound-kjeden i Norge, Sverige og Danmark. Siden har en gruppe norske eiere i dette selskapet vært i forhandlinger med bostyret, og i går fikk de avtalen på plass.

Fire eiere av 4Sound

– Dette har vært svært hektisk, og målet vårt har vært å sikre videre drift i butikkene så snart som mulig. Vi har lynraskt etablert selskapet Gitarhuset 4Sound Norge Holding AS (GH4S AS), der Falck-familien i Trondheim, Jan Terje Fosse som er tidligere eier av butikken i Bergen, Morgen Johnsen som også eier Morgan Instrument AS og jeg er inne på eiersiden. Vi har kjøpt selskapet med lager, løsøre og innbo, merkevaren og nettbutikken 4sound.no, og vil drive videre i det norske markedet, sier Iversen.

Han var tidligere eier av Immerslund Musikk i Oslo, som i dag er 4Sound Schous Plass, og er aksjonær og daglig leder i Gitarhuset Megastore Alnabru, som også har en avdeling i Oslo sentrum.

– Vi vil være en aktør som både har Gitarhuset og 4Sound, og vil drive begge profiler videre.

– Hva skal dere gjøre annerledes i 4Sound?

Som eiere i Music Retail Holding AS har vi sittet som gisler i vårt eget selskap

– Vi vil ikke drive 4Sound slik det har vært frem til nå. Som eiere i Music Retail Holding AS har vi sittet som gisler i vårt eget selskap, og ikke blitt hørt. Vi har arbeidet for å redde selskapet fra konkurs, har ønsket å kjøpe selskapet tilbake, uten at vi lykkes. Etter konkursen var vi villige til å brette opp ermene for å sikre videre drift. Det er snakk om mange arbeidsplasser, og bransjen unngår med dette at kjeden forsvinner, sier Iversen til fagbladet Elektronikkbransjen.

4Sound.no skal opp igjen

Han understreker at det kun er den norske delen av 4Sound de når har kjøpt, og sier selskapet i Sverige etter all sannsynlighet nå legges ned.

– Vi arbeider på spreng for å få åpnet butikkene igjen i morgen. Det er ekstremsport å åpne igjen etter konkurs, men det er viktig å få driften opp igjen så snart som mulig, sier Iversen.

– 4sound.no ligger nede?

– Vi arbeider også med nettbutikken. Her er utfordringen at den er tilknyttet Sverige og Danmark, men jeg håper den snart er oppe igjen.

Iversen sier 4Sound nå får eiere med lokal tilknytning og stor bransjekunnskap.

– Vi har stor tro på at vi i samarbeide med de dyktige medarbeiderne som blir med oss videre, klarer og løfte butikkene opp på et trygt økonomisk nivå. I og med at vi allerede er i markedet, kjenner vi utfordringene detaljhandelen generelt og vår bransje spesielt står overfor. Marginene er synkende, netthandelen økende og prisene «globaliseres». Vi har likevel tro på at fagkunnskap og personlig kontakt med kundene teller mye for å skape gode resultater, heter det i en pressemelding fra Gitarhuset 4Sound Norge Holding AS (GH4S AS).

Vil forhandle med franchise-butikkene

Magne Iversen i Gitarhuset Megastore Alnabru er blant de nye eierne av 4Sound. Her er han fotografert under Larvik gitarfestival. Foto: Stian Sønsteng.

De nye 4Sound-eierne har som mål å ta tilbake posisjonen som en «sterk samarbeidspartner for alle som har glede av å traktere et instrument».

– Vi har ambisjoner om å bli det naturlige førstevalget for de profesjonelle utøverne så vel som amatørene, heter det.

– Dere har også Gitarhuset i Oslo og Bergen. Vil alle 4Sound-butikkene drives videre?

– Som nevnt åpner vi ikke igjen i Tønsberg, dette var en vurdering også tidligere eier hadde gjort, men vi vil vurdere å åpne igjen her på en ny lokasjon. Når det gjelder de andre butikkene vil vi selvsagt se nærmere på disse, og vi ønsker å ta med de fleste videre.

– 4Sound har hatt tre franchise-butikker i Moss, Molde og Haugesund, som har drevet videre på egen kjøl etter konkursen. Hvordan forholder dere dere til disse?

– Vi vil gå i forhandlinger med franchisetakerne for videre samarbeid, sier Iversen.

Det var selskapene Music Retail Holding og Music Retail Norway som gikk konkurs den 9. oktober. Music Retail Holding AS’ datterselskap i Norge, Sverige og Danmark drev 4Sound-kjeden. Music Retail Holding AS eide også Luthman SMTTS AB, med to ansatte i Norge og agenturet på blant annet Gibson, Nord og Ephiphone. Luthman Norway AS er foreløpig ikke slått konkurs.

Powered by Labrador CMS