50 kurset i LCD i regi av Elektronikkbransjen

50 påmeldte til 16 kursplasser resulterte i at Stiftelsen Elektronikkbransjen arrangerte tre LCD-kurs på rappen.

Salget av flate TVer skaper behov for opplæring hos verkstedene. Stiftelsen Elektronikkbransjen inviterte i slutten av august til et tyngre teknisk kurs innen LCD-teknologi i Oslo. Kurset hadde en begrensning på 16 deltagere, men med over 50 påmeldte ble det fortløpende arrangert tre kurs. Utdanningsinstitusjonen EUC Ringsted utenfor København sto for det pedagogiske, og stilte med instruktør og utstyr. Kurset var tilpasset teknikere med noe erfaring.

– Ved først å lære teorien, og deretter se det i praksis, blir det mye lettere å forstå hvordan skjermene virker, sier Jon Lundby i Westlies TV Service.

Selv om alle på kurset har reparert LCD-skjermer i flere år allerede, mener Lundby det er mye nytt å ta med seg. I kursrommet var det koblet opp åtte LCD-skjermer, åtte oscilloskop, samt nødvendig måleutstyr. Kurset var lagt opp slik at halvparten av tiden gikk til måleøvelser.

Gratis for organiserte

Stiftelsen Elektronikkbransjen samarbeider med EL & IT Forbundet i gjennomføringen av kursene. De organiserte får hele eller deler av kurset dekket av opplæringsfondet eller LOs utdanningsfond.

– Dette er tredje gangen vi er arrangerer kurs sammen med Stiftelsen Elektronikkbransjen. Det gir fordeler for alle parter, da vi får klart flere deltagere på kursene enn om vi bare skulle henvendt oss til våre egne, sier forbundssekretær Knut Olav Bakke i EL & IT Forbundet.

Han mener tilbudet er meget populært blant arbeidsgiverne, som vanligvis må betale for etterutdanning.

Evalueringen etter kursene viser at samtlige deltagere var svært fornøyd, og at utbyttet hadde vært stort. Stiftelsen Elektronikkbransjen har mottatt sterke signaler om at slike kurs er en viktig oppgave. Øverst på ønskelisten er et teknisk kurs i plasma. Et tyngre kurs i plasmateknologi vil sannsynligvis bli arrangert i begynnelsen av 2007. Dette kurset må arrangeres ved EUC Ringsted utenfor København, grunnet størrelsen og vekten på plasmaskjermene.

Powered by Labrador CMS