50.000 speilrefleks i år

Det er solgt 21.000 digitale speilreflekskamera hittil i år. Hos Fotorådet antyder man at mer enn 50.000 slike kameraer vil bli solgt i løpet av året.

Når det gjelder digitale kompaktkamera, har det vært en liten nedgang i salget.

– Dette betyr antakelig at vi har nådd salgstoppen for kompaktkameraer, mens speilreflekskameraene vil fortsette å øke, sier Knut Førsund i Fotorådet i en pressemelding.

Med tre nye aktører med digital speilrefleks på markedet, tror han det vil skapes større blest om de fordelene og muligheten som denne kameratypen gir.

– Det mange nå gjør, er å skaffe seg både et speilreflekskamera og et lite kompaktkamera. Det lille kan være med over alt, mens speilrefleksen tas med når det stilles større krav til bildene. Stort sett kan vi si at speilrefleksene reagerer kjappere enn kompaktkameraene, de tar bedre bilder med høye ISO-verdier og de kan skifte mellom mange forskjellige objektiver, sier Førsund i pressemeldingen.

Når det gjelder film, stuper salget noe voldsomt. Salget av vanlig fargefilm er en femdel av det var for noen år siden, mens salget av lysbildefilm er mindre enn en tidel.