74 årganger av BRANSJEBLADET SØKBART PÅ NETT

Det sier ansvarlig redaktør Stian Sønsteng i fagbladet Elektronikkbransjen. Bladet er inne i sin 75. årgang, og har kommet ut siden 1937. Den gang var navnet Radio-handleren, siden endret det navn til Radio/TV-bladet og Radiobransjen, før det i 1990 fikk navnet Elektronikkbransjen.

– Bladet er en viktig historisk dokumentasjon for utviklingen i bransjen. Over 32.000 sider er nå gjort søkbare, eller man kan bla i de nesten 700 utgavene som er kommet ut av bladet, sier Sønsteng.

Søkemotoren skal være svært rask, mens det tar noen få sekunder å laste opp de enkelte utgavene. Siden skal det gå raskt å bla fra side til side.

Økonomisk løft

Det er det norske selskapet Zissor som har digitalisert papirutgavene av bladet, mens svenske Mypaper har gjort det tilgjengelig på www.elektronikkbransjen.no.

– Vi er stolte over å fått være med på å lage et historisk arkiv, som ikke har vært tilgjengelig og søkbart tidligere. Det store volumet har ført til at vi har måttet tilpasse vår tekniske løsning, som hittil har vært basert på å gjøre dagens aviser og magasiner lesbare på nett. Dette er uten tvil det mest omfattende oppdraget vi har hatt, sier administrerende direktør Christer Westman i Mypaper Sverige AB.

Sønsteng forteller at dette har vært et økonomisk løft, der Stiftelsen Elektronikkbransjen som er utgiver av bladet har fått støtte av Elektronikkforbundet og Norsk kulturråd.

– Vi er glade for at vi kom i mål med prosjektet, og håper mange både i og utenfor bransjen vil ha glede av det, sier Sønsteng.

Fremtidige utgaver av bransjebladet vil fortløpende legges inn i arkivet.