LG viste fram sin 97 tommer store OLED-TV, som de sier er verdens største. Foto: Marte Ottemo

STORT OG FLEKSIBLET FRA LG

LG viser fram verdens største OLED-TV, en fleksibel spillskjerm og mange hvitevare-nyheter under årets IFA-messe.

Publisert Sist oppdatert

Der mange andre TV-produsenter enten er fraværende eller har skalert ned sine utstillinger på årets IFA er LG, sammen med TCL og Samsung, blant produsentene som kjører for fullt og viser fram både smarte hvitevarer, nye TV-er og bøybare PC-skjermer.

Verdens største OLED

Ett av blikkfangene er selskapets 97 tommer store OLED TV i G2-serier, som LG hevder er verdens største. LG OLED evo Gallery Edition TV er navnet på gigant-TVen, men selskapet har også mindre utgaver i G2-serien for de som ikke har rundt 250.000 kroner å bruke på en TV.

Mats Haglund, produktspesialist i LG Nordic, sier energisnåle produkter blir viktig framover. Her sammen med nordisk marketingsjef for hvitevarer, Daniel Lamborn, på en tidligere IFA-messe. Foto: Stian Sønsteng

LG viste også fram sine 8K-TVer, blant annet 88-tommeren 88Z2, og 86-tommeren 86QNED99. Begge modellene har fått selskapets nyeste skjermteknologier, og 88Z2 har over 33 millioner OLED-piksler. 86QNED99 har LGs Quantum Dot NanoCell og presisjonsdimming for skarpere bilder og bedre sortnivå på LED-modellen.

LG OLED Flex ble lansert på messen, og er en ny spillskjerm som kan justeres med 20 ulike bøyingsgrader. Foto: Messe Berlin

Koreanerne satser også på mikro-LED-teknologien, og stilte ut en 4K 136-tommer skjerm på årets IFA.

Vasketårn og strømsparing

LG lanserte flere nyheter på hvitevaresiden under messen.

– I Norge kommer vi til å lansere en LG WashTower, en vaskemaskin og tørketrommel som sitter sammen i ett produkt. De har like gode egenskaper for både vask og tørk som frittstående produkter, og et veldig pent design, sier Mats Haglund, produktspesialist i LG Nordic til fagbladet Elektronikkbransjen.

LG WashTower er en vaskemaskin og tørketrommel som sitter sammen i ett produkt. Foto: LG

Han forteller at maskinen er svært energigjerrig, og når de beste energiklassene for både vask og tørk.

– Det er viktig i disse dager. WashTower har andre bra funksjoner også, som TurboWash 30 som gjør at du kan vaske rent på bare 39 minutter, og en skjerm plassert mellom begge enhetene som lar brukeren styre begge produktene, sier Haglund.

I Norge kommer vi til å lansere en LG WashTower, en vaskemaskin og tørketrommel som sitter sammen i ett produkt

– Hva blir de viktigste produktene i hvitevarekategorien for LG i Norge framover?

– Vi kommer selvsagt til å fortsette med de viktige kategoriene side-by-side kjøleskap, hvor vi har en helt ny lineup for 2022 med nytt design, større kapasitet og flere funksjoner for å bevare maten så lenge som mulig, sier produktspesialisten.

Kombimaskiner er også en viktig del av sortimentet framover.

– Også her satser vi på å utvikle modeller som bruker enda mindre strøm, men uten å gi avkall på smarte og miljøvennlige funksjoner, sier han.

LG hadde bygget en egen spillavdeling på messen, hvor besøkende kunne teste de nye skjermene. Foto: Messe Berlin

LG satte opp et eget gaming-område på messen hvor de blant annet viste fram LG OLED Flex, en ny spillskjerm som kan justeres med 20 ulike bøyingsgrader, og er fullspekket med gamingfunksjoner og innstillinger. En responstid på 0,1 millisekunder, 42 tommers størrelse og Alpha 9 Gen 5-prosessoren på innsiden skal gi spillere en ny opplevelse.

Artikkelen er tidligere publisert i papirutgaven av fagbladet Elektronikkbransjen nr. 5/2022, som ble distribuert 12. oktober. Her kan du lese artikkelen og bla gjennom digitalutgaven av bladet. Du kan lese alle utgaver av bladet digitalt, fra og med nr. 1/1937, på elektronikkbransjen.no/historiskarkiv.
Powered by Labrador CMS