Kjøleskapet C470 har en smart LED-skjerm på 21,5 tommer. Foto: TCL

HVITT FRA TCL TIL NORDEN

Kinesiske TCL viser fram TVer med mini-led-teknologi og annonserer at de satser på Norden med sine nye hvitevarer.

Publisert Sist oppdatert
Per Svensk, nordisk salgsansvarlig i TCL, ser vekst i det norske TV-markedet. Foto: TCL

TCL Electronics har vært mest kjent for sine budsjett-TVer her på berget, men beveger seg nå opp i prisklassene med sine nye modeller og vil også ta et jafs av hvitevaremarkedet.

På CES 2021 presenterte TCL sine nyeste mini-led-, qlws-, og 4K HDR-TV-modeller, lydprodukter og smarte hjemmeprodukter.

Andre generasjon mini-led

TCL lanserer sin andre generasjon mini-led-TVer, og 4K-verjsonen C825 kommer i 55 og 65 tommer. Foto: TCL

På det europeiske markedet lanserte TCL allerede i slutten av 2019 sin første 4K mini-led-TV. I slutten av første kvartal av 2021 kommer den nye generasjonen mini-led TVer fra TCL til å bli tilgjengelig. Samtlige mini-led-TVer fra TCL bruker qled-teknologi for best mulig fargegjengivelse.

– Mini-led handler om størrelsen på diodene i lcd-skjermen, og gir flere lamper som gir et jevnere lysbilde i TVen, det er lettere å få høyere lysstyrke og vi kan bygge apparatene mindre, sier Per Svensk, nordisk salgsansvarlig i TCL, til fagbladet Elektronikkbransjen.

Både Philips, Samsung og flere andre har lansert sine første mini-led-TVer i år, men TCL kom med sitt første apparat med teknologien i 2019.

– Vi kom med vår første mini-led i slutten av 2019, modellen TCL 65X10 som blant annet nå selges på Elkjøp. De nye TVene med mini-led kommer i slutten av april, begynnelsen av mai. TCL C825 kommer i 55 og 65 tommer og er mer konsumentrettet, mens TCL X925 er en 8K-modell med mini-led som vil være tilgjengelig i 65 og 75 tommer. I år kommer Samsung, LG, Philips og flere med sine versjoner av mini-led, vi er allerede klar med andre generasjon, sier Svensk.

Kineserne kommer også med en 8K-versjon av sine nye mini-led-TVer. X925 kommer i 65 og 75 tommer. Foto: TCL

Under årets CES-messe var TV-lanseringene preget av snakk om både mini-ed og micro-led, og de to teknologiene må ikke forveksles. Der micro-led har bittesmå dioder som skal konkurrere med oled-teknologien, har mini-led noe større dioder og et helt annet prispunkt enn modulær-TVene som kan bygges i ekstremt store størrelser med micro-led.

TCL presenterte også sin nye TS8132 lydplanke med Dolby Atmos. Foto: TCL

TCL presenterte også sin nye TS8132 lydplanke, en Dolby Atmos lydplanke som bruker en 3.1.2-kanalkonfigurasjon med en maksimal lydeffekt på 350 W, to vertikale kanaler og en trådløs subwoofer. TS8132 har innebygd Chromecast med støtte for Apple AirPlay og fungerer også med populære stemmeassistenter, inkludert Google Assistant og Amazon Alexa.

Kjører hvitt i Norge

2021 blir året for TCLs lansering av hvitevarer på det nordiske markedet.

I 2021 kommer TCL til å introdusere hvitevarer til nordiske forbrukere, først og fremst vaskemaskiner og kjøleskap, men også luftrensere og robotstøvsugere.

Den nye luftrensern TCL Breeva A3 har UV-C-lys og ionisator for å takle bakterier og luftbåren mikrober. Foto: TCL

– Vi sitter nå i diskusjoner med flere distribusjonspartnere på vask og kjøl, det er litt mer komplisert enn på TV. Der det er 5-6 merkevarer på TV er det 40-50 merker på hvitevaresiden, sier Svensk.

I år kommer Samsung, LG, Philips og flere med sine versjoner av mini-led, vi er allerede klar med andre generasjon

TCLs nyeste vaskemaskin TCL X10 skal passe inn i smarthjemmet via TCL Home-appen. Med Wi-Fi-kontroll kan vaskesyklusene tilpasses, inkludert mengde tøy og tid. Brukeren finner en mengde programmer som dekker alle typer tøyvask. TCL X10 gjør også sorteringen av tøyet enklere, i og med at den er både front- og toppmatet samtidig. Dette gjør det mulig å for eksempel vaske babyklær i den øvre enheten og større klær i den nedre enheten, for en renere og mer hygenisk vask. Den er utrustet med en magnetisk motor med direkte kjøring, slik at enhetene kan kjøres enten separat eller samtidig. Wi-Fi-forbindelsen innebærer også at TCL X10 kan styres via TCL Home-appen.

TCLs nyeste C470-kjøleskap har en smart LED-skjerm på 21,5 tommer, som er laget for å gjøre mer enn å bare oppbevare maten. Kjøleskapet er på forhånd programmert med blant annet medieressurser, oppskriftsanbefalinger, en tavle for å skrive din ukentlige huskeliste og mer.

TCLs nyeste vaskemaskin TCL X10 skal passe inn i smarthjemmet via TCL Home-appen. Foto: TCL

C470 har også smarte funksjoner, slik som «power cool» som kjøler ned drikkevarer på bare fem minutter, og «power freeze» som for eksempel fryser ned kjøtt på bare ti minutter. For å holde maten frisk enda lenger, er tetningslisten på kjøleskapdøren utstyrt med et støvtett beskyttende lag som inneholder et antibakterielt middel.

Kanskje mobil til Norden

I løpet av 2021 lanserer TCL også sin nye luftrenser TCL Breeva A3 med «Breeva Shield», et vern som består av UV-C-lys og ionisator for å takle bakterier og luftbåren mikrober. I tillegg har den et tretrinns filtreringssystem for å håndtere støv, pollen, røyk og lukt fra for eksempel husdyr.

Den er laget for å rense luft i rom på opptil 32 kvadratmeter, og kan rengjøre opp til 270 kubikkmeter luft per time. I tillegg har den innebygde sensorer for å måle luftkvaliteten. Brukere kan bruke luftrenseren døgnet rundt, da man om natten kan velge hvilemodusen Ultra Quiet og display off-funksjon for å kunne sove godt.

Robotstøvsugere tar en stadig større andel av støvsugermarkedet i Norge, og TCL kommer med modellen TCL Robot Vacuum Cleaner. Den er kun 70 mm høy, og kommer til under de fleste møbler. Den klarer dørterskler over 20 mm og skal ikke sette seg fast på et tykt teppe eller mindre trinn. Robot Vacuum Cleaner har også et sensorsystem som skal gi et smart og rent hjem.

Med øreproppene Moveaudio S600 tar TCL steget inn i premium-segmentet for øreplugg-markedet. Foto: TCL

Under pressekonferansen på CES 2021 kunngjorde TCL Communication flere nye TCL-mobilprodukter. Dette inkluderer TCLs første kommersielt tilgjengelige kroppsbårne teknologiprodukt, TCL Display-briller, smarttelefon-serien TCL 20, TCLs første nettbrett Tab 10s, de trådløse premium-øreproppene TCL Moveaudio S600 samt aktivitetssporeren for husdyr, TCL Movetrack Pet Tracker.

2020 ble et spesielt år, og TV-salget økte i både Norge og Sverige

Artikkelen ble første gang publisert i papirutgaven av fagbladet Elektronikkbransjen nr. 1/2021, som ble distribuert 22 februar. Her kan du lese artikkelen og bla gjennom digitalutgaven av bladet. Du kan lese alle utgaver av bladet digitalt, fra og med nr. 1/1937, på elektronikkbransjen.no/historiskarkiv.

Som et resultat av TCLs vertikale integrerte økosystem, lanserte TCL også sitt kommende multiskjerm-samarbeid med utvalgte smarttelefoner, nettbrett og datamaskiner. Mer informasjon om aktuelle mobile produkter for det nordiske markedet kunngjøres senere i vår.

Powered by Labrador CMS