9 AV 10 VÅKNET LETTERE på Svalbard med demringslampe

I prosjektet ”Wake up the Town” har Philips undersøkt hvordan innbyggerne i Longyearbyen på Svalbard opplever å våkne til lys isteden for lyd.

87 prosent oppgir at de våkner lettere og med mer energi. Undersøkelsen er gjort på Svalbard for å måle effekten under mørketiden.

I forkant av studien oppga 72 prosent at de syntes det var vanskelig å komme seg ut av sengen om morgenen. Av disse sier nå 97 prosent at de lettere kommer seg opp av sengen og at de har mer energi om morgenen, i følge en pressemelding fra Philips.

81% sier de har fått mer energi om morgenen, 86% sier Philips Wake-up Light har hatt en positiv effekt på humøret, mens 87% sier de kjenner seg mer uthvilte.

– Mange lurer på om lysterapi faktisk hjelper, spesielt når det gjelder å komme seg opp om morgenen. Resultatet fra studien i Longyearbyen viser tydelig at deltagerne ikke bare kjenner en merkbar effekt når de våkner, men at følelsen også varer resten av dagen. Dette skjer i et ekstremt miljø der man omgis av totalt mørke døgnet rundt, sier Daniel Adams, lysekspert og Senior Application Scientist hos Philips.

Deltagerne i undersøkelsen sier i følge pressemeldingen at demringslampen er en mykere måte å våkne på, de kjenner seg gladere når de står opp og at de ser fram mot sollyset når de skal våkne.

– Det gleder meg at hele 97 prosent vil fortsette å bruke demringslampen. Etter mange år med vellykkede kliniske studier er det tilfredsstillende å se en positiv effekt også i praksis, sier Adams i meldingen.