Adm. direktør Jan Røsholm i Stiftelsen Elektronikkbransjen er arrangør og konferansier under Vårkonferansen på Kiel-båten, som årlig arrangeres helgen etter påske. Foto: Stian Sønsteng

TIL KIEL FOR 29. GANG

Etter to år pandemiavlysning, ble Vårkonfereransen helgen etter påske arrangert for 29. gang. – Det var godt å møtes igjen, sier Jan Røsholm.

Publisert Sist oppdatert

Han er administrerende direktør i Stiftelsen Elektronikkbransjen, og var både arrangør og konferansier under konferansen som gikk av stabelen på Kiel-båten fra 22. til 24. april, med totalt 83 deltakere hvorav 62 bransjefolk.

– Konferansen er rettet mot verksted og ettermarked, og blant deltakerne er representanter fra verksteder, leverandører, kjeder og returselskap. Mange velger også å ta med seg følge på turen, siden det i tillegg til det faglige programmet også er god anledning til sosiale aktiviteter, inkludert festmiddag både fredag og lørdag, sier Røsholm.

I så fall arrangeres neste Vårkonferanse fra lørdag 22. til mandag 24. april 2023

Blant foredragsholderne i år var representanter fra Advokatfirmaet Ræder, Top of Mind, RePower, Electrolux, Grundig, OmBrukt og ReclaimIt.

– Vi legger opp til at det skal være dialog mellom foredragsholderne og salen, det store engasjementet fra deltakerne betyr mye for det faglige utbyttet på konferansen, sier Røsholm.

Siden 1990

Den første konferansen ble arrangert i 1990, i regi av ElektronikkForbundet, som i dag er en del av Stiftelsen Elektronikkbransjen. Dette var et såkalt «dataseminar», og med på Kiel-fergen M/S Kronprins Harald var 78 deltakere fra 43 firmaer. I mai 1992 samlet verkstedgruppen i forbundet 60 deltakere til seminar samme sted, og hvis man tar utgangspunkt i dette var årets utgave den 29. i rekken. «Vårkonferansen» ble først gang brukt som begrep i 2002, i og med at handlerne den gangen ble inkludert. Siden har dette vært navnet på arrangementet, som siden 1992 er blitt arrangert helgen etter påske, med unntak av i 2020 og 2021 som ble avlyst på grunn av pandemien.

Bla gjennom bildegalleriet:

Årets vårkonferanse samlet 62 bransjefolk og 21 ledsagere på Kiel-båten 22. til 24. april. Foto: Stian Sønsteng
Partner Kyrre Kielland i Advokatfirmaet Ræder er fast foredragsholder på Vårkonferansen. Foto: Stian Sønsteng
Håkon Ingvaldsen i Farco AS (t. v.) og Trond Erik Jacobsen i Power Haugesund/Br. Jacobsen. Foto: Stian Sønsteng
Fra handelskjedene stilte Bård Fredagsvik i Elkjøp Nordic (f. v.), Ine Opseth i Power Norge og Audun Berg Bentsen i Coop Norge på Vårkonferansen. Foto: Stian Sønsteng
Roger Woie i ES-kjeden på Vinterbro (f. v.) sammen med Leif Skaar og Martin Langeland i ServiceCompaniet AS i Oslo på Vårkonferansen. Foto: Stian Sønsteng
Kyrre Kielland i Advokatfirmaet Ræder (f. v.), Janne Oppedal i Top of Mind og Jan Vidar Olsen i Electrolux var blant foredragsholderne på Vårkonferansen. Foto: Stian Sønsteng
Arild Sulland i E-Service Norge AS i Oslo (f. v.), Freddy Kristiansen i Kristiansens Apparatservice AS på Røyse og Kjell Roar Unes i Elesco Norge AS på Skytta på Vårkonferansen 2022. Foto: Stian Sønsteng

– Antall deltakere har opp gjennom årene holdt seg stabilt, og det er alltid et ønske om at konferansen også skal arrangeres året etter. Derfor er vi allerede i gang med å planlegge Vårkonferansen 2023, med et par endringer. For å få ned deltakerprisen vurderer vi at konferansen avholdes fra lørdag til mandag, i stedet for fra fredag til søndag. I tillegg er det også mulig vi går over til en fast helg, og at vi ikke lenger følger påsken. I så fall arrangeres neste Vårkonferanse fra lørdag 22. til mandag 24. april 2023.

Mange deltakere er med hvert år, og vi håper de, men også bransjefolk som tidligere ikke har vært med, allerede nå setter disse dagene, sier Røsholm.

Artikkelen er tidligere publisert i papirutgaven av fagbladet Elektronikkbransjen nr. 3/2022, som ble distribuert 21. juni. Her kan du lese artikkelen og bla gjennom digitalutgaven av bladet. Du kan lese alle utgaver av bladet digitalt, fra og med nr. 1/1937, på elektronikkbransjen.no/historiskarkiv.
Powered by Labrador CMS