AINO, SATIO OG YARI er de nye i Sony Ericsson-gjengen

– Vi ser starten på en ny æra fra Sony Ericsson, og det vil skje mer i løpet av det kommende året enn det har gjort de fire-fem foregående.

Det sier Erik Sandsmark i Sony Ericsson, i forbindelse med lanseringen av de tre nye mobiltelefonene Aino, Satio og Yari samt filmtjenesten i Playnow.

– Dette varsler starten på en ny trend for Sony Ericsson. Vi vil se mange nye og spennende løsninger, både når det gjelder underholdning, innholdsløsninger og rene bedriftsløsninger. Dette er et skifte fra at vi lager mobiltelefoner med tilleggsfunksjonalitet, til at vi tilbyr fullverdige multimediaterminaler med det beste av alt, sier Sandsmark.

Han tilbakeviser ryktene om at det fra Sony-hold snakkes om en skilsmisse fra Ericsson.

– Det er godt å vite at vi har full støtte fra begge våre foreldre, Sony og Ericsson. Vi møtte noen utfordringer for over ett år siden, og det ble satt i gang prosesser som vi ser resultatet av i dag, sier Sandsmark.

Han er enig i at Sony i stadig sterkere grad setter sitt preg på de nye mobiltelefonene, i hvert fall ytre sett.

– Sony-teknologien er mer synlig enn Ericsson-teknologien, blant annet gjennom Cyber-shot og Walkman, men det ligger en uhyre avansert teknologi fra Ericsson i bunnen, sier Sandsmark.

Micro-SD

Sony har lenge vært kritisert for sine mange proprietære løsninger, som de på stadig flere områder går bort fra. I de nye Sony Ericsson-telefonene er da også Memorystick-minnebrikkene byttet ut med micro-SD-kort.

På Mobile World Congress-messen i Barcelona tidligere i år lanserte Sony Ericsson sin ”EntertainmentUnlimited”-strategi. Som et ledd i denne utvider selskapet nå Playnowarena-plattformen med nedlasting av film, der brukeren får tilgang til opp til 60 gratis nedlastbare filmer i året. Man får til enhver tid tilgang til cirka 15 filmer, og katalogen blir utvidet med nye filmer hver måned. Brukerne kan se filmene så ofte de vil i løpet av 90 dager.

– Mobilbrukere ønsker seg mer spennende innhold og underholdning på mobilen. Nedlastingen skjer via datamaskinen, filmene blir automatisk formattert til brukerens mobiltelefon og lastes over via en USB-kabel. Lyd- og bildekvaliteten er høy og man kan oppleve stor detaljrikdom og lese undertekst uten problemer, sier markedssjef Anniken Amdam.

I første omgang blir filmtjenesten tilgjengelig på W995 Walkman i juni, samt på de kommende mobiltelefonene Satio og Aino.

– Hva vil dere si om markedsposisjonen til Sony Ericsson i Norge?

– Vi har vokst fra under fem prosent ved starten i 2001 til rundt 37-38 prosent, så vi har definitivt gjort noe riktig. Vi står svært sterkt i Norden i forhold til andre markeder og har en vesentlig høyere andel i kroner enn i antall telefoner, sier Sandsmark.

Tror på egen strategi

– Apple har fått mye oppmerksomhet for sin Iphone, og det er i dag mange som satser på multimedialøsninger med underholdningsfunksjoner. Har dere vært raske nok til å følge denne trenden?

– Apple er en verdig motstander, men vi vil være svært konkurransedyktige i tiden som kommer, sier Sandsmark med et lurt smil.

Amdam skyter inn:

– Vi tror på vår egen strategi, har lykkes godt med Cyber-shot og Walkman, og er glade for at Sony Ericsson følger strategien videre.

De to gleder seg til Aino, Satio og Yari kommer i handelen i tredje og fjerde kvartal, og avslører at Sony Ericsson har flere spennende nyheter i ermet.

Så til de tre nye terminalene: Satio er multimediatelefonen som skal være god på film, spill, musikk og foto. Den har et 12,1 MP kamera med et intuitivt berøringssystem for fokusering, xenon-blits og gjenkjenning av ansikt og smil. Skjermen er på 3,5 tommer, og den styres via fem ulike paneler. Symbian operativsystem med tusenvis av applikasjoner.

– Her har vi samlet det vi har arbeidet med siden 2001 – alt det beste vi har. Satio ble introdusert under navnet ”Idou” tidligere i år, og kommer med støtte blant annet for Facebook, Youtube og Picasa. Dette er en multimediatelefon i øvre sjikt, og et svært omtrentlig prisanslag er 6.000 kroner uten subsidier. Vi gleder oss til den kommer i handelen, sier Sandsmark.

Synkroniserer automatisk

Skyvetelefonen Aino har i følge Amdam det beste fra to verdener: standard tastatur og enkel, intuitiv berøringsskjerm. Med Media Go kan man overføre, spille av og organisere musikk, bilder, videoer og podcaster fra datamaskinen direkte til Aino via Wi-Fi. Filene konverteres automatisk.

– Med Remote Play får man tilgang til innholdet man har på sin Playstation3 via et lokalt hjemmenettverk eller internett, opprinnelig er dette utviklet for spillkonsollen PSP, sier Amdam.

Med Aino introduseres også applikasjonen Media Home, som automatisk drar medieinnhold fra Media Go på datamaskinen via Wi-Fi til mobiltelefonen. Når brukeren setter Aino i bordladeren, blir telefonen automatisk synkronisert.

– Sony Ericsson vil ligge i forkant innen kommunikasjonsbasert underholdning. Media Home og Remote Play representerer to viktige teknologiskritt i denne sammenheng og gir en smakebit av fremtiden, sier Amdam.

Skjermen er tre tommer, de trådløse blåtannørepluggene MH100 og ladebasen EC100 medfølger. Kameraet er 8,1 MP med blits. Aino støtter GSM/GPRS/EDGE 850/900/1800/1900 og UMTS/HSPA 850/1900/2100. Tilgjengelig i fjerde kvartal i fargene Obsidian Black og Luminous White.

Bevegelsesstyrte Yari

Skyvetelefonen Yari skal være den første bevegelsesstyrte spillmobilen utenfor det japanske markedet, der man spiller ved å bevege hele telefonen i stedet for å trykke på knapper.

– Dette gir deg nye opplevelser og holder deg aktiv. Mange føler dette er den optimale multimedialøsningen. Her får man både i pose og sekk; et fullverdig tastatur og stor berøringsskjerm. Vi har veldig stor tro på denne telefonen, sier Sandsmark.

Mens man i enkelte spill bruker den innebygde bevegelsessensoren, er det i tennis-spillet kameraet i telefonen som registrerer armbevegelsene dine. Spillene ligger forhåndsinstallert i en egen spillkarusell, og man kan laste ned flere spill på Sony Ericssons Playnowarena.

Yari har et fem megapiksel-kamera med autofokus, musikkspiller med stereohøyttalere og 3,5 mmjackinngang. Skjermen er 2,4 tommer. Innebygd GPS, og det er mulig å sende lokasjonen sin til venner via en tekstmelding. Støtter GSM/GPRS/EDGE 850/900/1800/1900 og UMTS/HSDPA 900/2100. I handelen i fjerdekvartal i fargene Achromatic Black og Cranberry White, forventet pris cirka 3.000 kroner.

Sony Ericsson Aino har 8,1 MP kamera med autofokus, ansiktsgjenkjenning, geotagging, bildestabilisering, anti røde øyne, berøringsfokus. Blåtann stereo (A2DP), Exchange Activesync, bevegelsessensor, støtte for Facebook og Youtube, A-GPS, navigasjon, DLNA. Kommer med 8 GB micro-SD-kort, EC100 trådløse øreplugger og MH100 basestasjon. Størrelse: 104x50x15,5 mm. Vekt: 134 gram. 3 tommers skjerm. Taletid: 4,5 timer. Standby: 367 timer.

…og W995 Walkman er allerede ute

Mens Aino, Satio og Yari lar vente på seg, er W995 Walkman i handelen. Sony Ericsson markedsfører denne på en rekke musikkfestivaler i sommer. Skyvetelefonen har 8,1 MP kamera med blits og videolys og kommer med Media Go som konverterer og laster opp medieinnhold i telefonen. Med på kjøpet får man i løpet av det første året 60 filmer. Med i pakken følger et 8 GB Memorystick Micro-kort (M2) og den nye støyreduserende hodetelefonen HPM-88. Størrelse: 97x49x15 mm, vekt: 113 gram. Farger:Progressive Black, Cosmic Silver og Energetic Red. Skjermen på 2,6 tommer har 262.144 farger og 240x320 punkter. Andre spesifikasjoner: GPS, geotagging av bilder, DLNA, WiFi, Exchange Activesync, Youtube og 3,5 mmaudioplugg.

Powered by Labrador CMS