Allente er navnet på det nye selskapet, som er basert på Canal Digital og Viasat Consumer, med 1,2 millioner nordiske satellitt-kunder. Foto: Allente

CANAL DIGITAL OG VIASAT SAMMEN I ALLENTE

Etter EU-godkjenningen 30. april går Telenor- og Nent-gruppene sammen om distribusjonsselskapet Allente, med 1,2 millioner satellitt-kunder.

Publisert

Sammenslåingen av de to TV-distributørene Viasat Consumer og Canal Digital gir Allente 1,2 millioner satellitt-kunder i det nordiske markedet. I tillegg vil selskapet tilby strømmetjenester samt IPTV-løsninger og fiber-bredbånd via åpne nettverk.

Canal Digital og Viasat Consumer hadde i 2019 en omsetning på til sammen 7,5 milliarder svenske kroner. I pressemeldingen som gikk ut tirsdag ettermiddag heter det at arbeidet nå starter med å forene de to selskapene i et nytt distribusjonsselskap. 

Historisk dag

Administrerende direktør i Allente, Bjørn Ivar Moen. Foto: Allente.

– I dag er en historisk dag! Selv om TV-bransjen er i enorm utvikling er det ikke hver dag at det kommer en ny, stor TV-distributør på banen. Så vidt vi vet er det første gang det gjennomføres uten et håndtrykk eller fysisk kontakt i tillegg. Ikke bare har vi forent Viasat Consumer og Canal Digital til et nytt og spennende selskap til det beste for kundene, vi har gjort det fra våre hjemmekontor i fire forskjellige land. Tenk hva vi kan få til når vi endelig får samlet alle ansatte igjen, sier administrerende direktør i Allente, Bjørn Ivar Moen, i pressemeldingen.

Telenor Group og Nent Group eier hver 50 prosent av selskapet, og vil være likt representert i styret med rullerende styreleder.

Finansdirektør i Allente, Jonas Gustafsson. Foto: Allente.

Nye tjenester

– Vi har en ambisjon om å fortsette og utvikle TV-tjenester med kvalitet i alle ledd til våre kunder. Samtidig trenger ikke kundene våre å foreta seg noe nå. Vi vil holde kundene våre godt orientert om endringer og forbedringer som kommer. Vi skal jobbe hardt for å sikre at kundene fortsetter å ha den samme gode kvaliteten som de er vant til i dag. I tillegg gleder vi oss til å ta fatt på å utvikle nye produkter og tjenester til det beste for våre 1,2 millioner kunder i Norge, Sverige, Danmark og Finland. Vi gleder oss til å fortsatt gi våre kunder overlegen kvalitet på TV-opplevelsen fra oss, sier Jonas Gustafsson, finansdirektør i Allente, i samme melding.

Oslo og Stockholm

Allente vil ha hovedkontor i Oslo og Stockholm, og har nærmere 400 ansatte fordelt på syv kontorer i Norge, Sverige, Danmark og Finland.

– Vi er utrolig stolte av våre ansatte og innsatsen de har lagt ned den siste tiden. Det har vært krevende for mange, spesielt når vi ikke har kunnet møtes grunnet koronasituasjonen. Det er godt å se at våre ansatte står på og alltid setter kunden først, og det fortsetter vi naturligvis med i Allente, sier Bjørn Ivar Moen i pressemeldingen.

Powered by Labrador CMS