Bose Noise Canselling Headphones 700 er siste nyhet fra den amerikanske produsenten. Foto: Jan Røsholm

LYDBRILLE FRA BOSE

Bose er kjent som produsent av hodetelefoner. Nå kommer også en brille med lyd; Bose Frames.

Publisert

I tillegg til den nye lydbrillen, som Bose viste frem på Elkjøps opplæringsmesse Campus Tech i begynnelsen av juni, fikk fagbladet Elektronikkbransjen se en helt ny hodetelefonmodell; Bose Noise Cancelling Headphones 700. Som navnet indikerer har denne aktiv støykansellering.

Smart støykansellering

Bose har bygget inn åtte mikrofoner i 700-modellen. De er til støykanseleringen og til bruk med telefon. Hodetelefonen betjenes ved å bruke fingeren på selve klokken. Den er også utstyrt med en samtaledemping. Det fungerer slik at musikken dempes ned om du vil føre en samtale. I tillegg kan graden av støykansellering justeres, avhengig av hvor mye brukeren ønsker å dempe omgivelseslyden. Bose Noise Cancelling Headphones 700 har fått støtte for Amazon Alexa, Siri og Google Assistant, så brukeren kan selv velge hvilken smartfunksjon som skal brukes. Hodetelefonen kommer i handelen i juli, og vil ha en pris på 4.200 kroner. Den kommer i to utførelser, sort og sølv, og har støtte for blåtann.

Bose Frames er solbriller med integrert høyttaler i brillestengene. Foto: Jan Røsholm.

Bose Frames

Brillen fullades på to timer, og har en brukstid på inntil 3,5 timer

Bose Frames er en solbrille med integrert høyttaler og mikrofon. Den brukes som en hodetelefon, og i brillestengene er det innebygde høyttalerelement. Solbrillene kommuniserer med mobiltelefonen. Selve betjeningen skjer via en multifunksjonsknapp som sammen med mikrofonen er plassert på høyre side. Da kan brukeren administrere musikk, telefonsamtaler og stemmestyring gjennom Google Assistant og Siri.

Artikkelen ble første gang publisert i papirutgaven av fagbladet Elektronikkbransjen nr. 4/2019, som ble distribuert 28. august. Her kan du lese artikkelen og bla gjennom digitalutgaven av bladet. Du kan lese alle utgaver av bladet digitalt, fra og med nr. 1/1937, på elektronikkbransjen.no/historiskarkiv.

En egen app, Bose Connect, vil gi ytterligere funksjoner og komme med oppgraderinger. Brillen fullades på to timer, og har en brukstid på inntil 3,5 timer. Bose Frames ble lansert 31.mai og prisen er rundt 2.500 kroner.

Powered by Labrador CMS