EUROPAS FØRSTE ANDROID-TV

TP Vision lanserer flere Philips-TVer med Android operativsystem. Dette skal gi en raskere plattform og tilgang til en uendelig mengde innhold.

Publisert Sist oppdatert

TP Visions Philips-modeller er produsert etter tre grunnprinsipper.

– Vi skal produsere skjermer med europeisk design og materialvalg, av god kvalitet, og ikke minst gi forbrukeren det beste TV-bildet, sier Marc Harmsen, som er nordisk direktør i TP Vision.

Sammen med salgsdirektør Norge og Danmark, Henrik Kyhl, presenterte de flere nyheter i Las Vegas. Kyhl forteller at det er viktig for Philips å gi forbrukeren en ekstra god TV-opplevelse. Ambilight er et virkemiddel for å oppnå dette. Dette er en funksjon som sender lys utenfor skjermen, langs veggen. Lyset skifter farge etter bildet som vises, og gir ifølge Philips et forbedret bilde.

Vi ønsket å utvikle et operativsystem som skulle gi høyere fart, og Android var det beste for oss

Bildeprosesseringen

– I 2014 blir det Ambilight på alle fire sidene på flere modeller, i motsetning til kun én modell i 2013, sier Kyhl.

De fleste modellene hadde Ambilight på tre sider. Han forteller videre at det er viktig å informere kundene om hvilke typer bildeprosessering som ligger i de ulike UHD-skjermene, slik at de vet hva de får. Et eksempel er at en 50 MHz UHD-skjerm trolig ikke vil ha et bedre bilde enn en full-HD-skjerm med 100 MHz.

– Om ikke forbrukeren skjønner dette, vil de ikke få den bildeopplevelsen de fortjener, sier Kyhl.

Android gjør smart-TV smartere

I løpet av 2014 blir alle Philips’ modeller fra 8000-serien og høyere lansert med Android operativsystem.

– Vi ønsket å utvikle et operativsystem som skulle gi høyere fart, og Android var det beste for oss, sier Harmsen.

Dette gir forbrukeren tilgang til Google Play, og alle de applikasjoner som finnes der. Fjernkontrollen brukes som en peker, og kunden skifter raskt mellom de forskjellige nivåene i menyen. Harmsen forklarer videre at operativsystemet automatisk filtrerer ut de applikasjonene som ikke er tilpasset TV-skjermen. Eksempler på dette er applikasjoner som bruker GPS. Applikasjoner som er avhengig av at brukeren berører skjermen vil heller ikke vises.

Online spillkonsoll

Med tilgang til Google Play åpnes en hel verden av spill. TP Vision har lagt inn blåtann i Philips’ nye modeller, slik at man enkelt kan benytte spillkontroller som støtter dette.

Powered by Labrador CMS