Nordisk markessjef Josefine Persson, salgssjef for Norden, Storbritannia og Baltikum Johan Huss og europeisk markedssjef Antoine Salomé viste fram selskapets TV-modeller for 2018. Foto: Marte Ottemo

VEKST FOR TCL

Den kinesiske TV-produsenten har nå fem ansatte i Norden, og er verdens raskest voksende TV-merke globalt.

Publisert

I 2018 er det fire TV-modeller som selskapet satser på; innstegsmodellen TCL P66, midtsjiktemodellene C70 og DC76, samt Qled-flaggskipet X90. Alle modellene har et Android operativsystem i bunn, 4K-oppløsning og HDR, mens de tre toppmodellene har lyd fra Harman Kardon.

Styr TVen med stemmen

Først i salg på det norske markedet er P66, som kommer i 50, 55 og 60 tommer. Den kjører Android 7.0 som operativsystem, og leverer 4K HDR i en 9,9 mm tykk innpakning. TVen er designet uten skruer, overganger og plastikkdeler, og har en 4,8 mm metallisk ramme.

Nye P66 kjører Android 7.0 og kan styres ved hjelp av stemmen. Foto: TCL.

HDR PRO-teknologi skal sørge for god sortgjengivelse, høy kontrast og sterke farger, og Wide Color Gamut (WCG) gir et bredere fargespekter. P66 har også mulighet til å oppgradere 2K-bilder til 4K gjennom USB, HDMI eller online live-innhold. Mikrodimming skal gi høy kontrast gjennom automatisk, separat justering av lysstyrken over hele skjermen.

Google Voice Search lar deg snakke med TVen og be den finne frem til favorittserien din, sjekke hvordan det ligger an med fotballkampen eller dimme lyset på TVen. Bare trykk på en knapp på fjernkontrollen og si: «Hey, Google», så søker den opp det du ønsker.

Android 7.0 lar deg også sende UHD-innhold direkte til TVen. Med innebygd Chromecast kan du overføre foto, videoer, musikk og annet innhold, og det fungerer med det iPhone, iPad, Android-mobiler og nettbrett, Mac, Windows PCer og Chromebook.

Vi er også det raskest voksende TV-merket globalt, og har nå store ambisjoner for Norden

P66 har innebygd Netflix- og YouTube-applikasjoner i 4K HDR-kvalitet, i tillegg til hundrevis av applikasjoner for Android TV gjennom Google Play Store. Med fjernkontrollen kan du enkelt starte Netflix med en egen Netflix-knapp. P66 muliggjør også bilde-i-bilde, og støtter flere brukerkontoer så hvert familiemedlem kan gjøre sine egne favorittinnstillinger.

Ambisjoner for Norden

I dag er TCL er verdens tredje største TV-produsent, med et salg på totalt 20 millioner TV-apparat i løpet året.

– Vi er også det raskest voksende TV-merket globalt, og har nå store ambisjoner for Norden, sier Josefin Persson, nordisk markedssjef i TCL.

Hun anslår at selskapet i dag har en markedsandel på rundt tre prosent i Norden, men TCL har tidligere uttalt at de satser på å komme opp på ti prosent i løpet av kort tid.

TCL har egen fabrikk i Polen, med en kapasitet på fire millioner enheter.

– Det er en styrke for oss også distribusjonsmessig, sier Johan Huss, TCLs salgssjef for Norden, Storbritannia og Baltikum.

Selskapet fikk eget norden-kontor i mars, med hovedsete i Stockholm. De satser i første rekke på Norge og Sverige, mens Danmark og Finland er neste fokusområder.

– Vi må jobbe for å få opp kjennskapen til varemerket TCL, det er ikke så godt kjent i Norge ennå. Nå har vi signert ulike ambassadører for å nå en yngre målgruppe, sier Huss.

Powered by Labrador CMS