Best juice på eget kjøkken

ANNONSØRINNHOLD: Juice du lager selv er både sunt og enkelt. I tillegg er det også utrolig godt.

Publisert Sist oppdatert

Når sommeren er på sitt varmeste er det få ting som er så godt og sunt som et glass iskald juice laget av dine favorittfrukter. Det du kanskje ikke visste er at du kan juice alt fra grønnsaker til nøtter og bær. Da er ikke juicen lenger bare en fruktdrikk, den er blitt en sommerhage i et glass.

I dag finnes det to hovedtyper juicere. En slowjuicer og en juicesentrifuge. Forskjellen er kort fortalt at en slowjuicerpresser frukten eller grønnsaken langsomt rundt og skviser saften ut av ingredisensene, mens en sentrifuge spinner med høy hastighet og på denne måten trekker den saften ut av frukten eller grønnsaken.

En slowjuicer vil også kunne presse saften ut av ingredienser som blader og nøtter, dette fungerer ikke like godt i en sentrifuge. Bortsett fra dette er hovedforskjellen hastighet, i tillegg til at fiberinnholdet i en slowjuicer er høyere. Er dere flere i en familie som alle elsker juice, er nok sentrifugen løsningen. Den er rask og effektiv. Slowjuiceren er ikke like rask, men . Kan være løsningen for deg som ønsker å eksperimentere med mer avanserte ingredienser, da den kan trekke saften ut av ting som sentrifugen ikke klarer.

Jeg liker ikke brokkoli

Alle med barn vet at grønnsaker og barn kan være en utfordring. En juicer gjør det langt lettere å gi barna de grønnsakene de trenger. Ved å blande grønnsaker og frukt får man både den sødmen som barna liker og man blir kvitt bitterheten i mange grønnsaker som ikke er like populært. Dette får man uten å tilsette ekstra sukker. Sødmen kommer naturlig gjennom fruktsukkeret.

Det er et faktum at vi er alt for lite flinke til å få i oss grønnsaker og frukt. Ogen juicer er således  en glimrende måte å få i seg de berømte ”5 om dagen”, som er anbefalingen fra Helsedirektoratet, både for voksne og barn.

Hva sier ekspertisen?

I og med at juicing er blitt utrolig populært, har vi også fått velutdannede folk som er spesialister på nettopp ernæring og juicing. Vibeke Blomvågnes er utdannet juiceterapeut og har mange gode råd å komme med.

Det finnes en god del litteratur om nettopp juicing. Det er imidlertid noen enkle grunnregler det er greit å få med seg for å oppnå et optimalt resultat:

Et tips for å lage den beste sommerjuicen er å bruke ingefær og sitron. Disse gir en frisk smak til juicen og kan brukes for å dekke over smaker du ikke er så glad i. For eksempel kan ingefær og sitron kamuflere smaken av selleri eller brokkoli, noe også barna ofte setter stor pris på.

Utstyr

Det finnes et stort utvalg av juicere på markedet. Spesielt for Philips er at de satser like mye på begge metoder, både slowjuiceren og sentrifugen. Det gir deg som kommende juiceelsker muligheten for å velge en maskin som passer nettopp for deg og din familie.

- Med flere muligheter er det enkelt for alle og enhver å lage sunn juice hjemme. Begge de juicingmetodene gir næringsrike og sunne drikker stappfulle av vitaminer, men metodene egner seg for personer med ulike behov, sier Jeanette Hammer, Marketing Manager Retail i Philips Norge.

Du tenker kanskje at dette blir en masse oppvask og styr. En masse utstyr og mye rengjøring. Dette var nok et problem tidligere og derfor har Philips løst dette for deg. Det er blitt såpass enkelt av du lett rengjør en slik maskin på rundt ett minutt. Enkelthet i rengjøring av slike maskiner er veldig viktig og en av nøklene til aktiv bruk.

Juicing er ikke bare en sommeraktivitet, selv om det er ekstra godt med noe friskt og kaldt i sommervarmen. Juicing er en helårsaktivitet og kanskje minst like viktig i de kalde mørke månedene når noe oppfriskende, næringsrikt og vitaminrikt er nødvendig for at vi her i nord skal holde oss sunne og friske. Siden det nå er sommer har vi hentet frem noen oppskrifter for begge typer juicere som du kan leske deg med i varmen. Oppskriftene er hentet fra Vibeke Blomvågnes sin bok Bare Juice Det.

Limonade – en klassisk juice som passer spesielt godt i sommervarmen (2 glass):

4 golden delicious epler

½ sitron med skall

Isibiter til servering

Juice perfekt for sentrifugejuicer (3 glass):

1 appelsin

2 epler

2 gulrøtter

½ rød paprika

1 cm ingefær

½ sitron med skall

½-1 rødbete

Isibiter til servering

Juice perfekt for slow juicer (2 glass):

2 epler

2 asparges

½ lime med skall

1 håndfull spinat

1 håndfull grønnkål

½ ananas

Isbiter til servering

Artikkelen er betalt annonsørinnhold. Ta kontakt med vår annonsesjef Inge Krav på [email protected] eller +47 911 27 717.

Powered by Labrador CMS