Mikko Reinikainen er grunnlegger av og salgs- og marketingsjef i Safera, som nå lanserer Safera Sense. Foto: Stian Sønsteng

SMART KJØKKENSENSOR FRA FINLAND

Finske Safera lanserer det de kaller verdens første smarte kjøkkensensor. – Denne setter man opp på to minutter, sier Mikko Reinikainen.

Publisert

Han er grunnlegger av og salgs- og marketingsjef i selskapet, som viser Safera Sense på IFA-messens globale pressemøte i Andalusia den siste helgen i april.

– Mottakelsen har vært fantastisk positiv. Vi vil selge Safera Sense over hele verden, i nettbutikker som Amazon, men også detaljhandelen vil være viktig. Produktet kan også integreres i kjøkkenvifter og andre hvitevarer, sier Reinikainen.

Prisen er 149 euro for hovedenheten, og det samme for enheten som kan kople fra strømmen hvis det skulle være nødvendig.

Må være raske

Safera Sense går på batteri, plasseres over komfyren, har ti sensorer og kommuniserer med en app. Foto: Safera.

Reinikainen sier de har gode samtaler med hvitevareprodusentene.

– Men, dette er store selskap, der mye kan ta lang tid. Derfor har vi utviklet Safera Sense, som går på batteri, slik at vi produktet enkelt kan tas i bruk, og raskt komme på markedet. Smarthjem er allerede her, de store aktørene vokser raskt, og vi ønsker å være en del av denne økosystemet, sier Reinikainen.

Safera utvikler produktene sine i Finland, mens produksjonen foregår i Polen. Selskapet har 20 ansatte, og de har så langt solgt 250.000 komfyrvakter.

– Salget har stort sett vært i Skandinavia, og for eksempel bruker Stockholm kommune våre produkt i alle nye hus de bygger. Safera Sense, som er et smarthjem-produkt, er litt annerledes – som alle enkelt selv kan sette opp på kjøkkenet. Med denne enheten får man informasjon om luftkvaliteten, man får litt hjelp med matlagingen, og selvsagt tar det vare på sikkerheten, sier Reinikainen til fagbladet Elektronikkbransjen.

Dette er et smarthjem-produkt, og det kan koples til alle de store smarthjem-systemene

Under sin presentasjon på pressemøtet sier han Safera er et ledende selskap når det gjelder å forhindre brann på kjøkkenet.

Vil bli millionærer

Mikko Reinikainen i Safera på scenen under IFA-messen globale pressekonferanse. Foto: IFA.

– Vi vil bli millionærer, så vi må tilby noe mer enn brannsikkerhet. Derfor har vi gjennomført en rekke studier, der vi har lært at det er mye folk glemmer når de lager mat. De tre vanligste tingene er at de glemmer å sette på klokka, de glemmer å skru på kjøkkenvifta slik at det kommer gasser og små partikler ut i rommet, og de glemmer å passe på kjelene som står på ovnen, sier Reinikainen.

Han sier Safera stadig får høre at dette er gode produkter for eldre.

– Vi mener derimot at dette er ting alle kan glemme. En amerikansk undersøkelse viser at halvpartene av brannene oppstår i kjøkkenet, og Safera Sense plasserer du over stekeovnen. Dette er et smarthjem-produkt, og det kan koples til alle de store smarthjem-systemene, sier Reinikainen.

Safera Sense har ti sensorer, går som nevnt på batteri, og koples til en app.

Artikkelen ble første gang publisert i papirutgaven av fagbladet Elektronikkbransjen nr. 4/2019, som ble distribuert 28. august. Her kan du lese artikkelen og bla gjennom digitalutgaven av bladet. Du kan lese alle utgaver av bladet digitalt, fra og med nr. 1/1937, på elektronikkbransjen.no/historiskarkiv.

– Man kan for eksempel se hvor lenge pastaen har kokt. Jo lenger du bruker den, jo smartere blir den, siden den lærer hva du har gjort. Dette gjør det mulig å lage et måltid, hvis det ble en suksess, på nøyaktig den samme måten senere. Hvis Safera Sense er koplet til platetoppen, kan den automatisk slå den av, dersom du glemmer en kjele på, sier Reinikainen.

Powered by Labrador CMS