Arc er navnet på Sonos nye Dolby Atmos-lydplanke. Pris: 9.000,- Foto: Sonos

ATMOS-PLANKE FRA SONOS

Sonos kommer med lydplanken Arc, den nye topphøyttaleren Five, samt en ny dypbasshøyttaler. Alt for trådløs strømming, men med HDMI til TVen.

Publisert

Lydplanken Arc er 114 cm bred, har elleve digitalforsterkere og like mange høyttalere. Som kjent faser Sonos ut noen av sine modeller, og Arc vil ta over plassen PlayBar og PlayBase. Mens disse hadde optisk inngang, har Arc fått HDMI med eARC og ARC (derav navnet). Med enhanced Audio Return Channel (eARC) er det mulig å få TrueHD Dolby Atmos-lyd i planken.

Arc er tilgjengelig fra 10. juni for 9.000 kroner, og kan forhåndsbestilles fra Sonos og hos utvalgte handlere.

– Arc gjør lyden av programmene og artistene vi foretrekker bedre enn noen gang. Vi har som mål å gjøre alle rom der du har en TV til et sted der du enkelt kan strømme all video og musikk som er tilgjengelig i dag. Arc er et godt eksempel på det engasjementet vi har for i briljant lyd og førsteklasses design, og den setter en ny standard for lydplanker, sier toppsjef Patrick Spence i Sonos i en pressemelding.

Arc er navnet på Sonos nye Dolby Atmos-lydplanke. Pris: 9.000,- Foto: Sonos.

Taleforbedring og nattlyd

Sonos’ toppsjef Patrick Spence på IFA 2019 med Move-høyttaleren. Foto: Stian Sønsteng.

Sonos legger vekt på at en rekke strømmetjenester og TV-kanaler tilbyr Dolby Atmos, og at deres nye lydplanke dermed gjør kinolyden tilgjengelig i hjemmet. Arc har elleve høyttalere med dedikerte klasse D digital-forsterkere, inkludert to som vender oppover for Dolby Atmos-lyd gjennom refleksjon fra taket. Lydprofilen skal automatisk tilpasses om kilden er stereo, Dolby Audio 5.1 eller Dolby Atmos. Via Sonos-appen kan man velge funksjoner som taleforbedring og nattlyd, og man kan justere lyden etter rommet gjennom produsentens Trueplay-teknologi.

Arc er et godt eksempel på det engasjementet vi har for i briljant lyd og førsteklasses design

Arc er tilgjengelig i matt sort og matt hvit, og har en 270-graders avrundet plastgrill. Lydplanken kan plasseres på TV-benken eller henges på veggen med et separat spesialkonstruert veggfeste. Eneste fysisk tilkopling er som nevnt HDMI, samt ethernet.

Sonos Arc har elleve høyttalere, med dedikerte klasse D-digitalforsterkere. Foto: Sonos.

Sonos S2

Sonos’ nye app S2 er klar for nedlasting 8. juni. Foto: Sonos.

Den 8. juni er den nye Sonos-appen S2 tilgjengelig. Denne skal støtte bedre oppløsning, gi økt sikkerhet og ha et bedre grensesnitt. De tre nye produktene, Arc, Five og tredje generasjon Sub, kan kun drives med den nye appen, som også skal være bakoverkompatibel med eksisterende Sonos-produkter.

Sonos Five erstatter Play:5, og har fått mikrofon for stemmestyring samt større prosesseringskraft. Kommer i helhvitt og helsort. Pris: 5.800,- Foto: Sonos.

Sonos Five

Arc kan også styres med TVens fjernkontroll eller Apple AirPlay 2, samt stemmestyring fra Amazon Alexa og Google Assistent. Mikrofon for stemmestyring har også Sonos Five fått, Denne erstatter Play:5, som er ute i andre generasjon, uten mikrofon. Sonos Five har fått større prosesseringskraft, men har de samme lydspesifikasjonene som tidligere, inkludert aux-inngang for tilkopling av for eksempel en platespiller. Størrelsen og fasongen på kabinettet er også den samme, mens den nå fås i helhvitt eller helsort. Dette er den største høyttaleren fra Sonos, og kan som alle deres modeller settes opp i stereo-oppsett. Five er også i handelen 10. juni, til 5.800 kroner.

Sonos Sub

Nevnte Sub er tredje generasjon, og selv om Sonos mener Arc spiller godt på egenhånd, vil Sub gi fyldigere bass. Også denne kommer i handelen 10. juni, til 9.000 kroner.

Fagbladet Elektronikkbransjen møtte Sonos første gang på IFA-messen i 2005. Vi har samlet artiklene om den amerikanske leverandøren på elektronikkbransjen.no/sonos.

Powered by Labrador CMS