Arrangøren fornøyd med nesten like stor IFA

De offisielle besøkstallene fra IFA slår beina under ryktene om publikumssvikt. Årets messe hadde 225.000 besøkende, 20.000 færre enn i fjor.

– Konseptet med et årlig IFA er en suksess, sier styreleder Rainer Hecker i gfu som eier IFA og Christian Göke i Messe Berlin etter årets messe.

De kan vise til at 1.049 utstillere fra 32 land deltok på messen, som er blitt mer internasjonal i og med at andelen besøkende fra land utenom Tyskland økte fra 25 til 35 prosent.

– Beslutningen om å tilpasse IFA den stadig akselererende innovasjonstakten i bransjen var i høyeste grad påkrevd. Med et årlig IFA får bransjen og forbrukerne anledning til å få oppdatert informasjon, sier de to i en pressemelding etter årets IFA.

Enkelte store aktører hadde valgt å ikke være utstillere på IFA, men både Sony, Toshiba og Panasonic var til stede på annet vis i Berlin under messen.

Fagbladet Elektronikkbransjen bringer 33 sider stoff fra IFA i denne utgaven, og vi følger opp med rundt 16 sider i neste nummer som kommer i postkassene rundt 19. oktober.

Mer IFA i neste nummer

Agon

Archos

Aurora

Dantax

Fujitsu Siemens

Harman Neby

Hitachi

Kiss

Kjaerulff1

Philips

Siv.Ing. Njål Hansson

Thomson