Maria Kjærlid er ny daglig leder i Pelle’s verksted i jubileumsåret. Foto: Pelle’s verksted

100 ÅR MED HVITEVARESERVICE

Pelle’s verksted AS i Tønsberg ble startet i 1918. I år feirer de 100 års-jubileum.

Publisert

Det var Emil Petterson, også kalt Pelle, som i 1918 startet selskapet i en bakgård i Tønsberg. Der ble det reparert alt fra lamper, paraplyer og gressklippere, til safer og hvitevarer. Nå har bedriften rundt 60 oppdrag om dagen, og har ni serviceteknikere ute, samt tre i administrasjonen.

Ny start i 1992

Selskapet gikk konkurs i 1992, men Gunnar Wiksten Jensen og Leif Viggo Kjærlid kjøpte rettighetene til navnet og telefonnummeret. Kjærlid hadde jobbet i det opprinnelige selskapet siden 1972, mens Wiksten Jensen hadde begynt i 1985. Sammen startet de opp igjen et selskap med samme navn. I jubileumsåret har det også vært et skifte av daglig leder. Gunnar Wicksten Jensen gikk i pensjon og Maria Kjærlid tar over. Hun er datter av Leif Viggo Kjærlid.

Pelle’s verksted kan i år feire 100 år. Ingen av dagens ansatte har vært med siden starten. Foto: Pelle’s verksted

– Jeg er nærmest vokst opp på verkstedet, og kjenner bransjen godt, sier Maria Kjærlid til fagbladet Elektronikkbransjen.

I tillegg til tradisjonelle hvitevarer, selger og reparerer selskapet også varmepumper og storkjøkkenutstyr.

Jeg er nærmest vokst opp på verkstedet, og kjenner bransjen godt

– Vårt store satsningsområde vil være varmepumper og storkjøkken, men vi vil alltid ha hvitevareservicen i bunn. Vi har et fantastisk team og er klare for de neste 100 år, sier Kjærlid.

Powered by Labrador CMS