18 ble kurset på Ringsted kurssenter utenfor København

– Behovet for kurs er stort, og vi har allerede begynt å se på muligheten til neste kurs.

Det sier Jan Røsholm, som tidligere i år arrangerte kurset ”Det digitale univers” for 18 verkstedfolk og selgere på Ringsted kurssenter utenfor København. Kurset gikk i regi av ElektronikkForbundet, som når dette leses er gått i dvale og Røsholm er gått inn i ny stilling som ansvarlig for handel og verksted i Stiftelsen Elektronikkbransjen.

– Vi var litt spente på innholdet i kurset, da det skal være givende både for dem med tung teknisk kompetanse og de uten. Tilbakemeldingene sier helt klart at alle deltagerne hadde godt utbytte av kurset, sier Røsholm.

Han forteller at neste kurs i regi av Stiftelsen Elektronikkbransjen antagelig vil bli et tyngre teknisk kurs innen LCD, og at det vil finne sted i Oslo tidlig på høsten som en kombinasjon av teoretisk og praktisk kurs.

Noen av temaene som ble gjennomgått på Ringsted var blant annet digital TV, HDTV, LCD/plasma, medieservere og DAB. Det var også lagt inn et besøk på Ringsted Radiotekniske Museum, som ligger like ved skolen. Dette museet har blant annet vært tekniske konsulenter for den danske TV-serien ”Krøniken”, og alle apparatene som vises i serien er utlånt fra Ringsted. Museet har også bygget opp et autentisk verksted fra 1927.

Kursdeltakerene fikk også være med ned i kjelleren på den tekniske skolen. Her var det samlet over 5.000 gamle produkter som ikke hadde fått plass på museet. Det var mange av teknikerne som fant igjen produkter de hadde reparert for mange år siden, og som de fleste trodde var borte for alltid.

Til toppen