8 av 10 unge menn fjerner kroppshår

Bare en av hundre unge kvinner synes menn med mye kroppshår er attraktive. Dette tar gutta konsekvensen av.

I følge en undersøkelse som Carat Insight har gjennomført på oppdrag fra Philips, har 80 prosent av menn mellom 20 og 35 år fjernet hår på kroppen. Først og fremst for å ta seg bedre ut, men også av hygieniske årsaker, heter det i en pressemelding fra Philips.

De har lansert barbermaskinen Bodygroom, en oppladbar elektrisk barbermaskin for menn som vil fjerne eller trimme kroppshåret sitt. Bodygroom er vanntett, og skal fungere like bra på vått som på tørt hår. Produktet koster 600 kroner.

– Nå slipper menn å kutte seg med barberhøvelen eller saksen på følsomme områder, og kjæresten får ha hårfjerningsproduktene sine i fred, sier Ylva Bäckström. Hun arbeider med personlig pleie-produkter hos Philips.

500 personer mellom 20 og 35 år, halvparten menn og halvparten kvinner, deltok i undersøkelsen om menn og kvinners syn på mannlig kroppshår. I følge undersøkelsene er kjønnshåret det som fjernes oftest hos menn, med 67 prosent. Videre følger armhulene (27), brystet (20), ryggen eller skuldrene (23), føttene (5), bena (5), rumpa (4) og armene (5 prosent).

1 pst. liker hårete menn

For gruppen mellom 20 og 30 år har nesten 90 prosent barbert seg på kroppen og 76 prosent har barbert bort kjønnshår.

Dette er tydeligvis et smart trekk, siden bare 1 prosent av de spurte kvinnene mellom 20 og 35 år oppgir at de tiltrekkes av menn med mye hår på kroppen. Kvinnene har derimot ingenting i mot glattbarberte menn, bare 7 prosent mener det er negativt at en mann er glattbarbert. Bare 13 prosent av kvinnene synes det er mandig med hår på kroppen, og 74 prosent av kvinnene mellom 20 og 35 år synes det er turn-off med hår på ryggen og skuldrene.

– M ed Bodygroom behøver du ikke være redd for å kutte deg under barberingen. Du kan derimot føle deg helt trygg, selv når du skal barbere dine aller edleste deler. Gjennom å anvende Philips Bodygroom slipper du utslett og kløe etter barberingen, og får et irritasjonsfritt trimmings- og barberingsresultat, sier Bäckström i pressemeldingen.

Philips Bodygroom koster 600 kroner.
Til toppen