ANSMANN STRUPER STRØMMEN

– Bransjen bør ta opp hansken og tilby miljøvennlig teknologi som er lett tilgjengelig og enkel i bruk.

Det sier daglig leder Jonas Molander i KM Electronics. Han mener butikkselgerne har tre gode argumenter når de skal selge de nye Zerowatt-produktene fra Ansmann.

– Kundene sparer penger ved at strømregningen blir mindre. Vi vet at 10-20 prosent av strømregningen relaterer seg til hvilemodus. Miljøgevinsten er åpenbar; for hver kilowatt som brukes går det med 0,6 kilo klimagasser. Sikkerhetsaspektet er det siste, da enkelte av disse produktene kutter strømmen til for eksempel kaffetraktere og strykejern, sier Molander.

I første omgang lanserer han tre modeller til bruk på elektrisk og elektronisk utstyr i hjemmet, i tillegg til to modeller for mobiltelefoner. Modellene koster fra 200 til 330 kroner.

– Zerowatt-teknologien er utviklet av Ansmann og er unik. Det finnes såkalte Stand-by killers som struper av en del eller mye av forbruket – men ingen andre kutter forbruket helt. Ansmann har patentert denne teknologien, sier Molander.

I forbindelse med lanseringen av Zerowatt-produktene har KM Electronics trykt opp brosjyremateriell, der de presenterer et regnestykke som viser at man kan spare 1.400 kroner i året ved å kutte strømmen på en PS3 som blir satt i pause – i stedet for at den slås av.

Induksjonslader

På Photokina viste Ansmann en prototyp på en induksjonslader for Iphone, som kommer i handelen i desember. Telefonen utstyres med et skall som lader batteriet når telefonen legges på en plate. Produktet er utstyrt med Ansmanns Zerowatt-teknologi, som struper strømmen etter lading.

– Vi vil også komme med tilsvarende ladere for andre mobiltelefoner, og fokuserer på modellene der vi venter størst salg. Det er ingen tvil om at dette er fremtidens ladeteknologi, men jeg tror ikke dette er et produkt for massene til å begynne med, sier Molander.

Han har hatt Ansmann i sortimentet et par års tid, og forteller at den tyske produsenten blir stadig viktigere for KM Electronics.

– De kommer stadig med nye og riktige produkter vi ser blir godt mottatt, sier Molander.

Storselgeren er universalladeren Digicharger Vario, som det er solgt drøyt 38.000 enheter av i Norge. I tillegg kommer batterier og lysprodukter.

KM Electronics vil i år omsette for 11-12 millioner kroner. I fjor var tallet 14 millioner kroner.

– Grunnen er at vi har kuttet ut et agentur som ga oss mye arbeid men liten avkastning. Omsetningen går ned, men tallet på bunnlinja blir bedre. Vi er i ferd med å doble bemanningen fra dagens fire ansatte, da vi satser på å ha et salgsapparat på veien, sier Molander.

Powered by Labrador CMS