Bak f. v. Rolf Akkim Johnsen (eier), Nicolai Amble og Joakim Elefskås. Foran: Morten Thoresen og André Johnsen (eier). Foto: Kirsti K. Berg, Euronics

ÅPNER SIN TREDJE EURONICS

Johnsen Elektro AS eier fra før Euronics-butikkene i Porsgrunn og Bamble. Nå etablerer de seg i Kragerø, med Norges nest største Euronics-butikk.

– Åpningsdagen var vært hektisk, med veldig god omsetning, sier Rolf Akkim Johnsen.

Bak f. v. Rolf Akkim Johnsen (eier), Nicolai Amble og Joakim Elefskås. Foran: Morten Thoresen og André Johnsen (eier). Foto: Kirsti K. Berg, Euronics.

Han og broren André eier hver 25 prosent av Johnsen Elektro AS, mens faren deres, Rolf Egil, eier resten. Johnsen Elektro ble startet i 1948, av Leif Johnsen. Etter hvert kom broren Akkim med, og dette er bestefaren til Rolf Akkim. Selskapet har vært med i Euronics i ti år, og de har fra før butikker i Storgata i Porsgrunn og på Stathelle i Bamble. Den tredje butikken, på industriområdet Kalstad, er med sine 1.000 kvadratmeter deres største – og i Euronics-sammenheng kun slått av Finnsnes.

– Hvorfor utvider dere til Kragerø?

– Vi er fire brødre, så nå har alle sammen arbeid! ler Akkim, og fortsetter:

– Da vi i januar leste at Kragerø elektromarked AS hadde gått konkurs, kjøpte vi boet med varer og innredning. Det samme gjorde vi i Bamble i 2015, sier Rolf Akkim Johnsen.

Må vise varene

Den tidligere Euronics-butikken i Kragerø holdt til i Ytre Strandvei, mens Johnsen Elektro nå har åpnet sin butikk på Kalstad, i samme lokaler som Europris og tidligere også Euronics har hold til. I tillegg til butikkflaten kommer 200 kvadratmeter til bakrom og nærlager, samt 250 kvadratmeter lager i nabobygget.

Vi er fire brødre, så nå har alle sammen arbeid!

– Hvorfor satse såpass stort?

– Skal du selge hvitevarer, må du ha hvitevarer å vise frem. Vi kom opprinnelig fra en bitteliten butikk på 200 kvadratmeter, og vi vil ikke tilbake tid, sier Johnsen.

– Det skremmer ikke at andre har mislykkes med Euronics i Kragerø?

– Du må ha de riktige varene utstilt, riktig lager, OK leie, de riktige ansatte, og ikke være dyrere enn på nett, sier Johnsen.

I oppstarten kommer han selv til å drive butikken, sammen med tre ansatte som tidligere arbeidet i Euronics Kragerø. Mens de selv kjører varene i Bamble og Porsgrunn, vil de i Kragerø bruke et eksternt transportfirma.

Til toppen