Bak f. v. Rolf Akkim Johnsen (eier), Nicolai Amble og Joakim Elefskås. Foran: Morten Thoresen og André Johnsen (eier). Foto: Kirsti K. Berg, Euronics

ÅPNER SIN TREDJE EURONICS

Johnsen Elektro AS eier fra før Euronics-butikkene i Porsgrunn og Bamble. Nå etablerer de seg i Kragerø, med Norges nest største Euronics-butikk.

Publisert

– Åpningsdagen var vært hektisk, med veldig god omsetning, sier Rolf Akkim Johnsen.

Han og broren André eier hver 25 prosent av Johnsen Elektro AS, mens faren deres, Rolf Egil, eier resten. Johnsen Elektro ble startet i 1948, av Leif Johnsen. Etter hvert kom broren Akkim med, og dette er bestefaren til Rolf Akkim. Selskapet har vært med i Euronics i ti år, og de har fra før butikker i Storgata i Porsgrunn og på Stathelle i Bamble. Den tredje butikken, på industriområdet Kalstad, er med sine 1.000 kvadratmeter deres største – og i Euronics-sammenheng kun slått av Finnsnes.

Bak f. v. Rolf Akkim Johnsen (eier), Nicolai Amble og Joakim Elefskås. Foran: Morten Thoresen og André Johnsen (eier). Foto: Kirsti K. Berg, Euronics.

– Hvorfor utvider dere til Kragerø?

– Vi er fire brødre, så nå har alle sammen arbeid! ler Akkim, og fortsetter:

– Da vi i januar leste at Kragerø elektromarked AS hadde gått konkurs, kjøpte vi boet med varer og innredning. Det samme gjorde vi i Bamble i 2015, sier Rolf Akkim Johnsen.

Må vise varene

Den tidligere Euronics-butikken i Kragerø holdt til i Ytre Strandvei, mens Johnsen Elektro nå har åpnet sin butikk på Kalstad, i samme lokaler som Europris og tidligere også Euronics har hold til. I tillegg til butikkflaten kommer 200 kvadratmeter til bakrom og nærlager, samt 250 kvadratmeter lager i nabobygget.

Vi er fire brødre, så nå har alle sammen arbeid!

– Hvorfor satse såpass stort?

– Skal du selge hvitevarer, må du ha hvitevarer å vise frem. Vi kom opprinnelig fra en bitteliten butikk på 200 kvadratmeter, og vi vil ikke tilbake tid, sier Johnsen.

– Det skremmer ikke at andre har mislykkes med Euronics i Kragerø?

– Du må ha de riktige varene utstilt, riktig lager, OK leie, de riktige ansatte, og ikke være dyrere enn på nett, sier Johnsen.

I oppstarten kommer han selv til å drive butikken, sammen med tre ansatte som tidligere arbeidet i Euronics Kragerø. Mens de selv kjører varene i Bamble og Porsgrunn, vil de i Kragerø bruke et eksternt transportfirma.

Powered by Labrador CMS