APPLE IPAD 2 KÅRET TIL ÅRETS JULEGAVE

Leserne av fagbladet Elektronikkbransjen har stemt frem tolv vinnere i julehandelen. Av disse har en egen jury valgt Ipad 2 til årets julegave.

Dette er sjuende gang fagbladet Elektronikkbransjen kårer årets julegaver. Gjennom en omfattende og grundig prosess har egne juryer og bladets lesere stemt frem tolv kategorivinnere. Av disse har en egen jury valgt ut årets hovedpris – årets julegave: Apple Ipad 2.

– De mange vanskelige valgene juryene har stått overfor underveis tyder på at norske forbrukere har mange spennende produkter å velge blant når de skal på julehandel, sier ansvarlig redaktør Stian Sønsteng i fagbladet Elektronikkbransjen.

Bladet gis ut av Stiftelsen Elektronikkbransjen og distribueres til alle ansatte i foreningens medlemsbedrifter.

– Våre lesere omfatter alle ledd i verdikjeden. I kåringen hører vinnerne til i leverandørleddet, mens det er handelsleddet med kjeder og butikker som har hatt desidert flest stemmer i utvelgelsesprosessen, sier Sønsteng.

I de tolv kategoriene det er kåret vinnere, har egne juryer avgjort hvilke produkter som ble med i avstemmingen på internett. I juryene har det sittet representanter for ulike kjeder og butikker, samt enkelte fagjournalister. De har valgt blant produkter leverandørene meldte inn i forkant, og har i tillegg hatt anledning til å komme med egne forslag. Fra den 14. til 26. oktober kunne alle i bransjen stemme på internett blant de nominerte produktene. Hver av de 647 stemmene viste seg å være viktig.

– Da avstemmingen ble avsluttet viste det seg at to produkter i kategorien årets kompakte systemkamera hadde fått nøyaktig like mange stemmer. Nikon V1 og Panasonic GF3 er dermed begge vinnere, sier Sønsteng.

Han har sammen med sin kollega, fagredaktør Erik Andersen, utgjort sekretariatet i forbindelse med kåringen, og forteller at de var ekstra spente da hovedvinneren skulle velges.

– Denne juryen besto av representanter i ulike stillinger i forskjellige handelsledd, samt én fagjournalist. Det viste seg snart at flere nevnte Ipad 2 som en aktuell vinner, og etter noe diskusjon endte juryen med dette valget. Det ble lagt vekt på at Ipad 2 blant nettbrettene har en særstilling i folks bevissthet og at brukervennligheten er svært god. Det ble også sagt at man vanskelig kunne komme utenom den oppgraderte og slankere versjonen når årets julegave skulle kåres. Selv om produktet har vært lenge i handelen, tror juryen mange vil ønske seg en Ipad2 til jul, sier Sønsteng.

Prisene for årets julegaver ble delt ut under et arrangement på Radisson Blu Oslo plaza hotell mandag 7. november. En større reportasje fra dette arrangementet kommer i neste utgave. På de neste sidene kan du lese mer om prisvinnerne.

HOVEDJURY ÅRETS JULEGAVE

Administrerende direktør Andreas Niss, Elkjøp Norge

Country manager Filip Elverhøy, Netonnet

Markedsdirektør Kirsti Berg, Euronics

Kategori- og innkjøpsdirektør Pål Trudeng, Expert AS

Kjedesjef Roy Bjørnstad, Coop Elektro faghandelDaglig leder Steinar Schmidt, Luster Radio TV Service AS

Utgavesjef Øyvind Paulsen, Din side

Juryen avgjorde hvilke av de tolv kategorivinnerne som ble årets julegave.

TIDLIGERE VINNERE

2010

2009

2008

2007

2006

2005

Powered by Labrador CMS