Senior director Bjørn Fehrm his Fujitsu Siemens viser digital-TV på laptop med bredformat skjerm som en del av selskapets mediesenter-konsept..

Arbeider med det digitale hjem

– Helt siden 1995 har vi markedsført produkter for det digitale hjem. Vi ser sammensmeltingen mellom PC og TV.

Det sier seniordirektør Bjørm Fehrm i Fujitsu Siemens. Han sitter i toppledelsen i konsernhovedkontoret i Tyskland, og har arbeidet med dette konseptet de fem siste årene.

– Filosofien vår er ganske komplisert, konseptet går i korte trekk ut på at ulike enheter blir kombinert med andre ut over grensene for produktenes tradisjonelle og etablerte bruksområdene. En husstand med unge mennesker har helt andre krav enn en husstand med eldre. Der gamle går for stabilitet og sikkerhet, går unge mer for dynamiske løsninger, sier Fehrm.

Laptop og Mediacenter

Som dataleverandør ser Fujitsu Siemens at unge brukere nå baserer seg på laptopmaskiner med stor datakraft. 60 prosent av selskapets PC-omsetningen er laptoper. Det tilsvarer om lag 1 million maskiner i Europa, opplyser Fehrm. Han legger vekt på at stadig flere PC-produkter er beregnet for mottak av TV.

Fujitsu Siemens samarbeider med Microsoft om å utvikle Mediacenter-konseptet, og Fehrm opplyser av Mediacenter-navnet er oppfunnet av Fujitsu Siemens. Microsoft har lisensavtale for den digitale TV-teknologien Fujitsu Siemens har utviklet. Avtalen inkluderer også tilleggstjenester knyttet til samme konsept.

– Dermed har vi en spennende rolle i det nye mediebildet rundt det som skjer i datamaskinen. Nå har elektronikkhandelen er stor utfordring i å selge dette konseptet som helhet, sier Fehrm og legger til at selskapet har et pilotprosjekt gående for tyske handlere.

Underholdning

Entertainment tunere er et av konsernets nye produktgrupper. På IFA viste Fujitsu Siemens TV-bokser for analog mottaking SDTV (Pal) og digitalbokser (SDTV og HDTV). Her ble det også vist kombibokser som kan motta analoge og digitale signaler fra bakke, satellitt og/eller kabel. Boksene som ble vist i Berlin hadde også harddisk med kapasitet opp til 250 GB.

– Vi har utviklet brukergrensesnitt for ulike produkter som kan koples opp mot et mediesenter, sier Fehrm.

På IFA viste Fujitsu Siemens nye laptopmodeller med 16:9-skjerm. Det ble også lansert 27 og 32 tommer LCD-TV og 42 og 50 tommer plasma, alle HD Ready. Blant nyhetene var også en server med mulighet for lagring av HD-program. Serveren har flerfunksjonalitet med time shift-muligheter.

Til toppen