Aronsen kjøper Fotosentralen

Aronsen AS ov ertar Fotosentralen AS fra 1. september.

Fotosentralen distribuerer digitale kamera og fotografisk tilbehør til foto- og elektronikkmarkedet. Blant merkene selskapet fører er Fuji, Canon, Sony, Nikon, Olympus, Kodak, Samsung, Panasonic og Casio. Selskapet omsetter for 150 millioner, og har hovedkontor i Trondheim.

– Vi har over lengre tid drevet i to roller som både merkevarebygger og distributør, og dette er et ledd i å rendyrke de to funksjonene. Vi har mange sammenfallende kunder som vi tror vil se dette positivt, sier daglig leder Knut Aronsen i Aronsen AS i en pressemelding.

Overtakelsen av Fotosentralen AS skjer gjennom FS Distribusjon AS, et heleid datterselskap av Aronsen AS. Selger er MTU-gruppen, som tidligere i år kjøpte Preus Holding hvor Fotosentralen inngikk som ett av selskapene.

– Et salg av Fotosentralen til Aronsen er naturlig sett ut fra et bransjeperspektiv. Vi har valgt å rendyrke vår butikk- og kjededrift i Comhouse AS, hvor blant annet Telebutikken, Preus og Klart Svar inngår, sier Stein Matre i MTU-gruppen i pressemeldingen.

– Vi ser dette som en spennende løsning, sier daglig leder Lars Ole Stølhaug i Fotosentralen. Selskapet vil bli drevet videre som et eget AS.

Aronsen AS omsatte for 210 millioner i 2006. Selskapet fikk et resultat før skatt på 8,9 millioner.

Daglig leder Knut Aronsen i Aronsen AS. Foto: Stian Sønsteng.
Til toppen