Lars Pedersen (t. v.) og Alf Einar Nygård i Target United AS forteller at Finlux kommer med Android-TV neste år.

ASSISTENT OG ANDROIDhos Target United

Hos Target United har de store forventninger til Android-TV fra Finlux og den 70 år gamle kjøkkenmaskina Assistent.

– Finlux står for den største omsetningen i Target. Tyrkiske Vestel står for produksjonen, og de kommer opp med den ene tekniske finessen etter den andre. For oss er Finlux veldig viktige for at vi skal være i forkant av det som skjer på TV-siden, sier daglig leder Alf Einar Nygård i Target United AS.

Vestel er Europas største TV-fabrikk, med rundt 10 millioner enheter i året.Nygård sier det har vært morsomt å representere Finlux, siden mange husker merket fra den gangen det ble produsert i Finland. Nå kommer også Finlux 3DTV med aktive briller, der det følger med to sett briller. Det satses også på Android-TV, det kommer PVR-funksjon på stadig flere modeller, og det vil etter hvert komme trippelmottaker (bakkenett, satellitt og kabel-TV) i de fleste modellene.

Et annet nordisk merke med historisk klang som Target United AS i dag representerer i Norge, er kjøkkenmaskina Assistent – som fra 1. april 2009 ikke lenger er en del av Electrolux-konsernet. Da overtok Ankarsrum Industries merkevare og produkt. De har produsert Assistent for Electrolux siden 1969, og etablerte salgsselskapet Ankarsrum Assistent AB. De har pyntet på maskinen og utstyrt den med en sterkere motor, men delene og tilbehøret kan fortsatt brukes om hverandre med de eldre maskinene.

– Ankarsrum produserer også motorer til for eksempel Kenwood og Kitchen Aid. Assistent kom på markedet i 1940, og kvalitetsmessig er den i særklasse, sier Nygård.

Han forteller at han i løpet av sine 25 år i Target ikke har opplevd maken til respons som de har fått etter at de begynte med Assistent.

– Folk ringer, skriver og kjører milevis for å få tak i den, sier han.

– Dreier dere driften mer mot merkevarer enn tidligere?

– Vår gamle kjepphest United er i ferd med å dø ut. Vi kommer også med en del Philips-produkter, så det er nok riktig at vi beveger oss mer mot A- og B-produkter, sier Nygård.

Han eier en tredel av Target United AS, hans to kolleger Roger Berg og Oddvar Melleby har like store deler. Totalt er de ni som arbeider ved hovedkontoret i Fredrikstad, i tillegg kommer seks-sju frittstående selgere. Totalt omsetter selskapet for i overkant av 60 millioner kroner.

Target United representerer nå kjøkkenmaskina Assistent i Norge. Ankarsrum Industries har produsert Assistent siden 1989, i fjor overtok de også salgsarbeidet.
Til toppen