Sebastian Bengtsson viser vannbeholderen på tre liter, som gir vann i kjøleskapdøra uten at man har hatt rørleggeren på besøk. Foto: Stian Sønsteng

AVANSERTE SKAP MED ENKLE LØSNINGER

– Våre nye kjøleskap har større volum og avansert teknologi, samt en enkel måte å gi kundene vann i døra.

Det sier Sebastian Bengtsson i LG Electronics Nordic AB. Han viser til markedsundersøkelser, der det går frem at kundene ønsker energieffektive kjøleskap med stor kapasitet og enkel matoppbevaring.

– Folk kaster mat for rundt hundre kroner hver uke. Vi ønsker å bidra til at maten varer lenger, blant annet med No Frost-teknologien der kald luft raskt fordeles i skapet og kjøler ned maten. Vi har også spesialskuffer for frukt og grønt, samt kjøtt og fisk der temperaturen ligger rundt null grader, sier Bengtsson.

Han mener det er stor forskjell på kjøleskapene som finnes på markedet, og håper butikkene er flinke til å fortelle kundene om forskjellene.

– Våre nyeste skap er A++ og utstyrt med en nye lineære kompressor som støyer mindre og er svært holdbar siden det er færre bevegelige deler. Vi gir derfor ti års garanti på denne, noe som er unikt på markedet. Denne finnes i våre dyrere modeller, og er allerede på det norske markedet, sier Bengtsson.

Han påpeker at skapvolumet er viktig for kundene. LG har løst dette ved å bruke en mer effektiv isolering som gir tynnere vegger, og doble kjøleelement som også gjør bakveggen tynnere. Bengtsson sier dette øker volumet på skapene med 40 liter.

Volum: 78 liter

– Undersøkelsene viste også at mange gjerne ville ha kaldt vann i en dispenser i døra. Siden det både kan være dyrt og arbeidskrevende å kople en vannslange til skapet har vi utviklet en treliters vannbeholder som fylles manuelt. Denne kan også brukes til vann på flaske, sier Bengtsson.

I fjor viste LG vaskemaskiner med elleve kilos kapasitet. Først i sommer er disse kommet på det nordiske markedet.

– Fortsatt er disse størst på markedet i maskiner med standardmål. Med en fast yttertrommel og ett unikt dempesystem av innertrommelen oppnås ett volum på 78 liter, slik at den har plass til seks hele sengesett. Det finnes også en modell med dampfunksjon, noe som er optimalt dersom man vil slippe å stryke så mye. Prisen er 13.000 kroner med damp og 11.000 uten, sier Bengtsson.

På IFA viste LG et designkonsept; tørkeskap med dampfunksjon som kan brukes til å friske opp klær, slette ut tøyet eller tørke det. Disse produktene kommer tidligst til Norden mot slutten av 2011.

Når det gjelder innbyggingskomfyrer og –platetopper kommer LG med nytt design, i sort og rustfritt stål.

– Vi har en ny rensefunksjon som et supplement til pyrolyse. Man sprayer vann inn i komfyren og Green Clean programmet bruker lave temperaturer, sier Bengtsson.

Slik viser LG teknologien i sine ellevekilosmaskiner, som kommer med og uten dampfunksjon.
Mot slutten av 2011 kan disse tørkeskapene med dampfunksjon komme på det nordiske markedet.
LG gir ti års garanti på sin nye lineære kjøleskapskompressor.
LGs platetopper har fått nytt design.
LG viste også robotstøvsugere. Det er usikkert når disse kommer til Norden.
Til toppen