EF51 er musikktelefon med Blåtann-funksjon. På bildet ses telefonen med Blåtann-mottaker og hodesett. Foto: Erik Andersen

Bare BenQ i løpet av fire år

I løpet fire år vil BenQ være helt frigjort fra sitt opphav Siemens.

- Siemens-merket har vært godt i Norge, også for mobiltelefoner. Likevel er vi ikke bekymret for merkevaren når Siemens-navnet forsvinner. Vi kommer til å bruke de samme salgskanaler som tidligere, og legger stadig større vekt på telefoner i øvre sjikt, sier nordisk markedssjef Stig Gronemann i BenQ Nordic.

BenQ konsernet er stort og har asiatiske hovedeiere. Konsernet eier også datamerket Acer.

BenQ har hittil i år lansert 12 nye mobiltelefoner i Europa, seks av lanseringene var på CeBIT. Materialvalg står sentralt i BenQs konstruksjoner. Aluminium og magnesium er to av metallene. Blant spesialitetene på messen var en ren kvinnemodell, der det følger et smykke med mobiltelefonen.

- Meningen med konseptet er å gi brukeren en totalopplevelse. Vi tenker stikkordet livsstil i denne forbindelsen, sier nordisk markedssjef Stig Gronemann i BenQ Nordic.

Programvare for kart og karaoke

De to første rene BenQ-modellene i Norge heter EF81 og S68. Modellen EF81 er en tobåndstelefon med UMTS og GSM. Det er valgt et sjassi av magnesium og aluminium, og herdet glass i displayet. Kamera har 2 mp oppløsning, og det er også funnet plass til en MP3-spiller. BenQ har i tillegg integrert GPS programvare i denne telefonen, for bruk til navigasjon. Du trenger i tillegg en separat blåtann GPS-mottager.

Modell E61 er en ren musikktelefon. Med nedlastet tilleggsprogramvare kan skjermen vise sangtekster mens musikkstykket blir spilt. Det gjør det mulig å bruke telefonen med karaokefunksjon. Telefonen har terminal for mini-SD minnekort, med minnekapasitet inntil 1 GB. Telefonen er i mellomklassen og har VGA-kamera.

Den andre modellen for det norske markedet heter S68. Det er en GSM telefon med tykkelse på 13 mm.

- Vi har utelatt kamera i denne modellen for å få den smal. Det mener vi er viktig for yrkesbrukere, sier Gronemann.

Han legger også vekt ungdomsmarkedet med musikktelefoner i tillegg til yrkesmarkedet. En spesialitet blir speilmodellen CF61, der skjermen blir et speil når skjermen er slukket. Dette er en trebånds GSM-telefon, med mulighet for utskiftbare deksler.

Nordisk markedssjef i BenQ Stig Gronemann hadde mange modeller å vise frem på CeBIT, blant annet E61 (t.v) og CF61.
EL71 er en BenQs mange kameramodeller.
Til toppen