– 3D er en spennende, ny måte å vise en historie på, sier Amanda Hill, administrerende direktør hos BBC Earth. Foto: BBC

BBC SATSER PÅ 3D

Det er mange spennende 3D-prosjekter på gang fra BBC, som nå også satser på kinofilm.Den britiske rikskringkasteren har vært en innovatør spesielt innenfor naturfilmer. I de senere årene med HD som varemerke. Nå kommer 3D-filmene for fullt. Det kunne Amanda Hill, administrerende direktør hos BBC Earth, fortelle under Panasonic-konferansen i London.

– BBC har laget naturhistorie i over femti år. Innovasjon har alltid dratt sjangeren videre. Den vil vise steder du ikke har vært før og ting du ikke har sett. 3D er en spennende, ny måte å vise en historie på. Slik vi ser det, er 3D en «god venn» for drama, sier Hill.I 1999 lanserte BBC sin første dinosaurdokumentar.

Alle elsker dinosaurer

– Dinosaurer er enda større enn den gang. Alle elsker dinosaurer. De representerer trygg fare, siden de er døde, så er det greit. Nå jobber vi med Walking with Dinosaurs i 3D. Dette er en spillefilm med et budsjett på 65 millioner pund. Vi jobber også med en Afrika-film med budsjett på 20 millioner. Vi har aldri gjort så store ting før. Begge skal på kino. Nå har vi muligheter til å fortelle historier slik vi aldri har gjort før. 3D tar deg direkte inn i verden hvor du kan forstå karakterene. Vi gjør ting bra, med ambisjoner og evner. Nå står «geekene» og den kreative side sammen, fortsetter Hill.Her hjemme er det SF Norge som utgir BBC-filmene på Blu-ray Disc og DVD.– Vi jobber med TV-prosjekter også, men fokuserer på naturhistorie, siden mange vil se det. Jeg føler ikke at vi tar en risiko med 3D. Vi har fått et nytt verktøy for å glede seerne. Når du har godt innhold, er det ikke vanskelig å få finansiering.

BBC produserer Walking with Dinosaurs i 3D. Spillefilmen har et budsjett på 65 millioner pund. Foto: BBC
Til toppen