– Dette er første gang vi viser de vannfylte ovnene, sier regionssjef Svend Åge Henriksen i Beha Elektro.

Beha lanserer VANNFYLTE OVNER

– De vannfylte ovnene er et helt nytt produkt. Vannet er nanobehandlet og kan ikke koke, og det er så miljøvennlig at det kan drikkes.

– Partiklene i vannet gjør at ovnene er helt ufarlige for miljøet. Vannet kan drikkes, det kan ikke koke, og det er ingen eksplosjonsfare - noe som har vært et ankepunkt med de oljefylte radiatorene. Ved lekkasje vil det ikke oppstå flekker på gulvet, men vi tror selvsagt ikke at de vil lekke, sier Henriksen.

– Hva er ulempene?

– Det finnes ingen i forhold til de oljefylte ovnene. De koster litt ekstra, men når de en gang skal kastes trenger ikke disse leveres som spesialavfall, sier Henriksen.

Ovnene er produsert i Kina, og Beha har agenturet for dem i Skandinavia. De kommer i tre modeller, på 1.000, 1.500 og 2.000 watt. Prisen vil ligge 250 til 300 kroner over de oljefylte ovnene fra Beha, og de vil være i butikkene i september-oktober.

Verdenspatent

– Vannet går gjennom en prosess som tar vekk de naturlige egenskapene til vannet med nanopartikler, slik at det er egnet for bruk i ovnene. Fortsatt er det 100 prosent miljøvennlig, sier Henriksen.

Det familieeide selskapet Beha er 91 år, og er etter nedleggelsen av Grepa-fabrikken i Ørsta den eneste produsenten av hvitevarer i Norge.

– Vi produserer liste- og panelovner, og hvitevarer i en ny og moderne fabrikk som åpnet i Porsgrunn i Telemark i fjor, sier Henriksen.

– Hvilke forventninger har dere til de vannfylte ovnene?

– Det må være en kjempefordel for kundene å kjøpe en ovn de kan føle seg helt trygge på. Vi sier fortsatt at dette er tilleggsvarme, og siden ovnene står fritt i rommet og er bevegelige skal man alltid ha dem under oppsikt. Basisvarmen i hjemmet bør være fastmonterte ovner.

– Hvilken utfordringer vil butikkselgerne ha når de skal selge de vannfylte radiatorene?

Ring hytta varm

Beha vil drive egen markedsføring og gjennom kjedene, i første rekke skal de selges gjennom Expert, Euronics, Coop og frittstående handlere.

En annet nyhet hos Beha er styringssystemet iJaz for det elektriske forbruket i hjemmet.

– Alt som går på strøm kan styres, fra varmeovner, kaffetrakter og varmtvannstank til garasjeport og motorvarmer. Dette er et samarbeidsprosjekt mellom Beha og en russisk utvikler, og skal være så enkelt at alle kan bruke det. Det skal selges over disk som et enkelt produkt, for bruk hjemme eller i fritidsboliger. Styringsenheten koster 2.500 kroner, i tillegg kommer radiostyrte kontakter som settes mellom produktene og stikkontaktene, samt radiopluggen RP 200 for Beha-ovner. Pengene sparer man inn på redusert strømforbruk, og det gir ikke minst trygghet. Rekkevidden er 100-150 meter, sier Henriksen.

Regionssjef Jens Andersen i Beha viser iJaz-systemet med GSM-mottaker. I bakgrunnen den norskproduserte komfyren A647, med en enkelt bryter som er en kombinasjon av funksjonsbryter og temperaturvelger.
Til toppen