- Utrolig spennende, sier Bengt Bårdsen fra Songdalen utenfor Kristiansand. I april tiltrer han stillingen som administrerende direktør i Elkjøp Norge. Foto: Johnny Syversen.

Bjønnes’ høyre hånd inn som ny topp i Norge

Bengt Bårdsen (29) fra Songdalen blir ny administrerende direktør i Elkjøp Norge.

- Vi skal bli dobbelt så store som vår største konkurrent, Expert, lyder ambisjonen fra Bengt Bårdsen.

Når han i april tiltrer stillingen som administrerende direktør i Elkjøp Norge, leder han en kjede med 41 varehus og 1.450 ansatte, som selger for flere milliarder kroner hvert år.

- Vi gjør det veldig bra i dag, og enda bedre i fremtiden, lover 29-åringen fra Hortemo i Songdalen, og forteller at de nærmer seg den ubeskjedne målsettingen i forhold til hovedkonkurrenten.

Siden han begynte som selger på Elkjøp Stormarked Kristiansand i 1997, har det gått slag i slag for det tidligere biljardtalentet. Han har gått gradene i Elkjøp-systemet og attpåtil tatt Elkjøp-skolen: Et ettårig, nordisk lederprogram der han endte opp som varehussjef på Vinterbro utenfor Oslo i 2002.

Slipper unge til

- Det er det som er så spennende med dette firmaet. De slipper til unge mennesker som tør å tenke litt annerledes, mener Bårdsen.

Den unge toppsjefen erkjenner at elektrogiganten kan bli bedre på kundebehandling. Ikke alle går hjem såre fornøyd etter å ha klaget på en Elkjøp-vare.

- Veldig mange har en mening om Elkjøp. Målet er å få den så positiv som mulig, forteller han.

Da det ble klart at forgjengeren Henrik Bjønnes skulle ta over den svenske kjeden, ble songdølen den naturlige arvtaker i Norge. Han har sittet i kjedens ledergruppe i to år og jobbet tett med Bjønnes. Med andre ord: Jobben ble ikke utlyst.

Det ligger i blodet. Bårdsens far eier lavprisbutikken Upstairs i Markens gate, mens onkelen driver Elkjøp i Egersund. Det var han som la inn et godt ord for sin unge nevø i Kristiansand i 1997.

Mens Bårdsen var ansatt på Vinterbro utdannet han seg til handelskandidat ved Norges Varehandelshøyskole, i perioden 1999-2001. Han har parallelt jobbet på andre felt i livet - samboeren i Oslo er for tiden høygravid med deres første barn. I tillegg til kjedens 41 varehus, er det 55 Elkjøp-butikker som drives av franchisetakere, deriblant onkelen i Egersund.

Nei, det er ikke en scene fra barne-TV-serien ”To gode naboer”, men to Elkjøpsjefer som kopler opp en flat-TV! Henrik Bjønnes (t.v.) skal til Sverige, mens Bengt Bårdsen overtar jobben hans. Foto: Johnny Syversen.
Til toppen