Bosch VitaFresh kjøleskapsystem

Pressemelding fra BSH Bosch 2. mars 2011:

Denne produktnyheten er en direkte gjengivelse av en pressemelding fagbladet Elektronikkbransjen har mottatt, og er ikke redaksjonelt behandlet.

La kjøleskapet gjøre jobben

Med nye funksjoner holder maten seg frisk lenger

Hvert år kaster nordmenn mer enn 300 000 tonn spiselig mat. Råvarer som grønnsaker, kjøtt og fisk mister fort farge, smak, vitaminer og konsistens om de ikke oppbevares på riktig måte. Da er risikoen stor for at de havner i søppelbøtten. Bosch presenterer en serie kjøleskap med funksjoner der smart matoppbevaring står i fokus. Med tekniske løsninger som regulerer temperatur og fuktighet, gjør kjøleskapene at maten holder lenger – noe som er positivt for både smaksløkene, lommeboken og miljøet.

Bosch kjøleskap er utstyrt med blant annet funksjonene VitaFresh, ChillerSafe og HydroFresh og er utviklet for at maten skal oppbevares så bra som mulig i kjøleskapet og dermed holde lengre. Dette innebærer at mindre mat kastes og man behøver heller ikke handle like ofte for å få ferske matvarer. Med gode produkter kan man helt enkelt bidra til en holdbar utvikling uten å gi avkall på komfort.

VitaFresh

Med VitaFresh regulerer sensorer automatisk temperaturen, som holder seg jevn uavhengig av romtemperaturen. Sonen holder en temperatur på 0-1 °C. Luftfuktigheten kan reguleres i ulike nivåer avhengig av hvilken mat som oppbevares. VitaFresh tar opp en tredjedel av kjøleskapet og er helt adskilt fra resten av kjøleskapet. VitaFresh er perfekt for oppbevaring av ferske råvarer som fisk, skalldyr og meieriprodukter. Maten holder tre ganger så lenge sammenlignet med oppbevaring i vanlig kjøleskap.

ChillerSafe

ChillerSafe er en sone i kjøleskapet med en temperatur som er to til tre grader lavere enn i resten av kjøleskapet. En temperaturstyrt luftstrøm hjelper til med å skape en rask nedkjøling som fordeles jevnt. ChillerSafe er praktisk for kjøtt, fisk og andre sensitive matvarer. De får lengre holdbarhet og risikoen for skadelige bakterier minsker drastisk.

HydroFresh

HydroFresh er en skuff hvor du enkelt kan velge riktig luftfuktighet og bevare den, noe som bevarer grønnsakenes friskhet. Sammenlignet med å oppbevare grønnsaker i en vanlig skuff i kjøleskapet kan sprøhet, vitamininnhold, smak og farge bevares opp til dobbelt så lenge takket være riktig luftfuktighet.

FreshProtect Box

FreshProtect Box er en selvstendig oppbevaringsboks der temperaturen kan justeres mellom tre ulike nivåer, perfekt for varer som behøver forskjellig temperatur som for eksempel kjøtt og fisk, melkeprodukter samt frukt og grønt.

AirfreshFilter

For at kjøleskapet alltid skal ha frisk luft uten at lukt sprer seg mellom de ulike delene, har Bosch installert et effektivt kullfilter i kjøleskapene som har ulike soner. Med en aktiv flate like stor som en ishockeybane reduserer filteret AirFresh lukt fra for eksempel løk, ost og fisk. Filteret behøver ikke byttes ut; det holder like lenge som kjøleskapet ditt.

Til toppen