– Soundlink gir deg toppkvalitets lyd, strømmet fra for eksempel mobiltelefonen, og du kan bruke den hvor som helst, sier kategorisjef Thomas Aarøe hos Bose Norge.

BOSES LYDBOK

Med Bose Soundlink Wireless Mobile Speaker introduserer den amerikanske produsenten et nytt produktkonsept som kanskje kan kalles en lydbok.

Riktig nok er ikke Soundlink en lydbok slik vi er vant til å kjøpe: en bok lest inn på CD eller lastet ned fra nett. Som navnet sier er produktet et trådløst bærbart aktivt høyttalersystem.Men formen minner imidlertid så absolutt om en bok. Soundlink mottar lydsignalene trådløst fra alle enheter med blåtannsender, for eksempel mobiltelefon eller nettbrett. Musikken strømmes og spilles av hvor som helst innen den avstanden mellom sender og mottaker blåtannsystemet tillater.

– Vi har lagt spesiell vekt på lydkvaliteten. Selv om Soundlink har små dimensjoner, er det en fullkommen stereoenhet med spesielle tekniske løsninger som gir en kvalitet vi mener er meget god i forhold til størrelsen på produktet, sier kategorisjef Thoms Aarøe i Bose Norge.

I tillegg legger han vekt på at produktets mobilitet og holdbarhet er på et nytt nivå når det gjelder lydprodukter som opererer med blåtannteknologi.

Bassrefleks

Utfordringen for slike relativt små produkter er å oppnå god bassgjengivelse. Inne i Soundlink-spilleren er det montert to motgående, passive bassrefleksrør for gjengivelse av dype toner. Med denne konstruksjonen, der elementene er plassert mot hverandre, blir vibrasjoner eliminert og energien blir omgjort til akustisk kraft. I tillegg er det konstruert digitale signalbehandlingskrefter som skal gjøre lyden detaljrik i alle frekvenser og lydstyrker. Soundlink kan tilpasses opp til seks ulike blåtannsendere. Tilpasningen skjer automatisk ved at blåtannfunksjonaliteten slås på i sendeproduktet og Soundlink signaliserer når kontakten er opprettet. Samtidig kommer det opp informasjon om dette på senderens skjerm. Soundlink har oppladbart batteri av type litium-ion. Fullt ladet gir produktet tre til fire timers spilletid med fullt volum og over åtte timer med vanlig lydstyrke.

– Vi har lagt stor vekt på at Soundlink er lett å ta med seg. Vekten er 1,3 kilo. Med tykkelse på mindre enn fem cm og størrelse som en vanlig bok går den enkelt ned i en veske, mappe eller ryggsekk, sier Aarøe.

Når produktet tas i bruk, slås frontdekselet ned og under bunnplaten, slik at Soundlink får et bordstativ. Når frontplaten lukkes, blir produktet automatisk slått av.

Hardfør

Det er lagt stor vekt på at Bose Soundlink skal tåle hardfør behandling og hard ytre påvirkning. Kabinettet er testet for å tåle at det kan falle ned fra bordhøyde. Det skal også tåle normal påvirkning av saltvann, tåke, sand, vind og fuktighet. Betjeningsknappene er testet 100.000 ganger hver, og produktet er prøvd ut i 1.500 timer under påvirkning av havluft. I tillegg til trådløs signaloverføring kan Soundlink tilkoples lydsignal gjennom kabel til 3,5 millimeter jack-inngang.

Skinnfront

Aarøe opplyser videre at Soundlink kommer på markedet i disse dager. Med standard utstyr og et mørkegrått frontdeksel av cordura nylon koster spilleren 2.600 kroner.

– Det kommer også en luksusmodell av produktet med mørkebrunt skinndeksel i front. Da koster Soundlink 500 kroner mer. Ekstra deksler i rødt eller lilla nylon eller skinn kan kjøpes separat, forteller han.

Bose Soundlink Wireless Mobile Speaker er på størrelse med en bok og lett å bære med. Pris: 2600,-
Soundlink leveres med et utvalg utskiftbare deksler.
Til toppen