Bransjen samlet da julegavene ble kåret

Rundt 200 bransjefolk og journalister var samlet da fagbladet Elektronikkbransjen kåret årets julegaver 2007. Vinner ble demringslampen fra Philips.

Arrangementet gikk av stabelen på Radisson Oslo plaza hotell, der rundt 200 mennesker var samlet i Olympiasalen. Rundt 40 leverandører deltok på en minimesse, der de viste aktuelle produkter. Blant publikum var også representanter fra butikker og verksteder, og kjedene Elkjøp, Expert, Euronics og Siba presenterte sine nyheter i forbindelse med julehandelen.

Kjedene hadde hver sin vinkling: Elkjøp lanserte sine sju slag til jul, og hadde hyret inn skuespiller Nils Vogt til å presentere disse. Han avsluttet sin sekvens med å vise frem en Nintendo Wii i kakeform.

Tilbud og etterspørsel

Experts Norgessjef, Steinar Rorgemoen, presenterte de glemte gavene – produkter som selger godt fra år til år uavhengig av moter og trender. Han ga uttrykk for at det kan være en utfordring a t etterspørselen er større enn tilgangen for mange produkter som lanseres rundt jul. Slik mente han det var for Nintendo Wii som ble årets julegave i fjor, og slik tror han det kan bli for Ipod Touch fra Apple i år – et produkt Expert har tro på.

Rorgemoen så også i krystallkulen, og kunngjorde allerede nå at LCD flat-TV med LED-teknologi vil bli årets julegave i 2008!

Siba hadde gjennomført en undersøkelse blant de besøkende i sin nettbutikk. Av de 4.421 som svarte, mente 22 prosent at mobiltelefon ville bli årets julegave.

Etter at redaktørene Erik Andersen og Stian Sønsteng hadde presentert de ni vinnerne i kåringen årets julegaver, entret Euronics-sjef Kenneth Baltzersen scenen som julenisse. Han presenterte en fersk undersøkelse over folks julegavevaner. Denne står presentert i en egen artikkel. Som den Idol-sponsor han er, dro Baltzersen også opp en overraskelse til publikum; Idol-finalist Åste Hunnes Sem sang tre melodier, før minimessen ble rigget ned og mange gikk i baren.

ÅRETS JULEGAVER 2007

Kåret av fagbladet Elektronikkbransjen

Powered by Labrador CMS