Videobrillen Cinemizer Pluss er spesielt utviklet for pasienter som trenger hjelp til å slappe av under behandling.

BRILLE MOT TANNLEGEANGST

Videobrillen Cinemizer Pluss skal fjerne angst hos tannlegen og gjøre at du slapper av.

Det tyske firmaet Carl Zeiss, som er mest kjent for sin optikk, har utviklet videobrillen Cinemizer Pluss. Brillen er prøvd av pasienter hos 400 tyske tannleger, og man er skjønt enige om at når pasientene nyter en film under behandlingen slapper de av fra angst og plager.

– Cinemeizer er en bærbar videobrille med stereolyd fra høretelefon påmontert brillen. Filmen kan du få fra MP3-spiller, mobiltelefon eller bærbar DVD, sier produktsjef Franz Troppenhagen hos Carl Zeiss AG.

Zeiss har samarbeidet med tannleger for å finne den beste måten å berolige nervøse pasienter på. Hvis man ikke ønsker bilder, kan brillen brukes kun til musikk. Brillen består av to LCD-skjermer drevet av batterier. Foran LCD-skjermene sitter linser som kan justeres og kompenseres for øynenes nær- og langsynhet. LCD-skjermene i brillen tilsvarer en skjermstørrelse på 45 tommer hvis du ser på en TV fra to meters hold. Det skal tilsvare normal TV-avstand i hjemmet.

Når produktsjef Franz Troppenhagen fra Carl Zeiss AG setter på seg videobrillen Cinemizer Pluss, er han ikke lenger redd for å gå til tannlegen. Foto: Erik Andersen.
Videobrillen fra Carl Zeiss koster 400 Euro på det europeiske markedet.
Til toppen