Buffalo WZR-HP-G450H og WZR-HP-AG300H

Pressemelding fra Buffalo Technologies 5. september 2011:

Denne produktnyheten er en direkte gjengivelse av en pressemelding fagbladet Elektronikkbransjen har mottatt, og er ikke redaksjonelt behandlet.

Buffalo Technology lanserer nå to nye rutere. Den ene kan tilby en hastighet på opptil 450 Mbps i et trådløst nett, mens den andre er en dual-band-ruter som gir en raskere og bedre trådløs tilkobling. Begge modellene har det kraftige operativsystemet DD-WRT forhåndsinstallert.

Buffalo Technologys serie med trådløse rutere for forbrukere og mindre bedrifter har nå fått to nye medlemmer. Ruteren WZR-HP-G450H tilbyr en hastighet på opptil hele 450 Mbps, noe som forbedrer både hastighet, rekkevidde og signalkvalitet markant.  Den andre ruteren, WZR-HP-AG300H, er en såkalt dual-band-ruter som også kan sende på det høyere 5 GHz-båndet. Færre enheter sender på denne høyere frekvensen, noe som gir bedre signalkvalitet og høyere hastighet.

De to ruterne leveres med operativsystemet DD-WRT, som er en fri programvare som har mange funksjoner og høy sikkerhet sammenlignet med mye annen ruterprogramvare. Hvis du ønsker en enklere installasjon og administrasjon kan også Buffalos vanlige operativsystem brukes.

Begge ruterne har en innebygd USB-port som kan brukes for å koble til eksterne enheter som da kan fungere som nettverkslagring. Da blir også ekstra funksjoner som innebygd BitTorrent-server og FTP-server tilgjengelige. USB-porten kan også brukes til å dele en skriver i nettverket eller til å koble til et 3G-modem, slik at du får tilgang til en mobil Internett-tilkobling.

Ruterne har funksjoner som blant annet VPN over PPTP eller OpenSSH, avanserte brannmursfunksjoner og Quality of Service (QoS), som prioriterer ulike typer trafikk i nettverket. Buffalo-teknologien AirStation™ One Touch Secure System™ (AOSS) gjør det mulig å enkelt og sikkert koble enheter til det trådløse nettverket med to tastetrykk. Buffalo har blant annet en Android-app med denne funksjonen, og det finnes også støtte for Wi-Fi Protected Setup (WPS).

Alle portene på ruterne har gigabithastighet, noe som gir best mulig ytelse og hastighet, selv når man bruker en vanlig nettverkskabel.

- Behovet for raskere og bedre trådløs tilkobling øker hele tiden, ikke minst på grunn av onlinespill og HD-filmer på mobile enheter. Nå kan vi tilby et bedre alternativ med markant høyere hastighet, særlig for personer som bor i et område hvor mange enheter slåss om frekvensplassen, sier Paul Hudson, som er salgsdirektør for Nord-Europa i Buffalo Technology.

Pris og tilgjenglighet

Begge ruterne er tilgjengelige på markedet i dag. WZR-HP-G450H har en veiledende utsalgspris på 915 kroner (inkl. mva.), mens WZR-HP-AG300H koster 885 kroner (inkl. mva.). Produktene har en garantitid på to år.

Til toppen