På fotomessen på Lillestrøm viste Kjetil Sørås i Fotovideo blant annet Sigma og Thinktank. Foto: Stian Sønsteng

BUTIKK OG IMPORTØR

Fotovideo i Møllergata i Oslo kaller seg selv Norges største fotobutikk. De er også importører av en rekke merker, blant annet Sigma.

– Sigma har arbeidet for å bli kvitt piratstemplet, og har lykkes så godt med dette at de i stadig flere tilfeller lager bedre optikk enn originalen, sier butikkoordinator Kjetil Sørås i Fotovideo.

Han har blant annet ansvaret for Sigma i firmaet, og forteller at originalprodusentene har gåttden andre veien for å klare å selge billig nok.

– Dermed er det dukket opp en del så-som-så-optikk fra disse. Det er i dag blitt større individuelle forskjeller fra objektiv til objektiv, sier Sørås.

– Ser du en konflikt i at dere selger egenimportert optikk i konkurranse med originaloptikken?

– Egentlig ikke. Vi ønsker vi å finne den beste løsningen for kunden. Hvis dette er originaloptikk selger vi det. Hvis et Sigmaprodukt er det beste alternativet selger vi det. Sigma har en del objektiv og brennvidder som totalt sett er rimeligere enn mange har råd til i originaloptikk, sier Sørås.

Vil inn hos elkjedene

Fotovideo importerer i tillegg til optikk fra Sigma blant annet stativ fra Benro, veske- og bæresystemet Thinktank, mykbokser fra Aurora, minnekort fra Lexar og undervannshus fra Dicapac. Kundene av disse merkene er stort sett tradisjonelle fotobutikker, men Sørås forteller at de ønsker å bli store nok til å komme inn i elkjedene.

– Foreløpig er dette vanskelig. Kjedene er såpass store i nordisk sammenheng at vi foreløpig ikke har kapasitet til å følge dem skikkelig opp, sier Sørås.

Fotovideo er en av de få større butikkene som er igjen i Oslo sentrum. Sørås forteller at de bevisst ikke ønsker å fremstå som en av butikkene til elektrokjedene.

– Vi ønsker å tilby personlig hjelp og bredde i utvalget. Vi selger de samme produktene, men forsøker å gi det lille ekstra man ikke finner andre steder, sier Sørås.

Den 9. februar flytter Fotovideo inn i nye lokaler et steinkast unna den gamle butikken i Møllergata.

– At dere har mistet så mange konkurrenter, betyr det at dere kan velge og vrake i gode butikkmedarbeidere?

– Faktisk gjør det det. Vi er velsignet med at mange selv har kommet til oss, andre har vi hentet inn. Vi ansetter ikke folk uten bred erfaring, skal du arbeide hos oss må du kunne relativt mye.

Til toppen