Carminat TomTom LIVE

Pressemelding fra Tomtom og Renault 14. september 2011:

Denne produktnyheten er en direkte gjengivelse av en pressemelding fagbladet Elektronikkbransjen har mottatt, og er ikke redaksjonelt behandlet.

TomTom og Renault lanserer det første innebygde navigasjonssystemet for el-biler.

På IAA Frankfurt Motorshow lanserer TomTom and Renault i dag det første innebygde navigasjonssystemet spesielt designet for elektriske kjøretøy, og blir standardutstyr på Fluence Z.E.

Carminat TomTom LIVE mottar informasjon fra batteriet på ladetilstanden, og bruker denne for å avgjøre rekkevidde for bilen. Informasjonen vises deretter på navigasjonsskjermen, og måler den planlagte ruten opp mot tilgjengelig rekkevidde og viser vei til ladestasjoner. Dette hjelper til med å effektivt kunne planlegge opplading og fjerne bilføreres ”rekkevidde-angst”, og gir trygghet om at reisen kan fullføres. Systemet inkluderer også en øko-ruteplanlegger, som gir bilføreren muligheten til å velge den mest energieffektive ruten.

Å finne rett informasjon og plassering om ladestasjoner (blant de 5000+ som vil være tilgjengelig i Europa i slutten av 2011) er svært viktig for bilførere. TomTom Home-applikasjonen vil gi brukerne en oppdatert liste over de siste ladestasjonene hver gang de kobler SD-kortet til PC-en. Carminat TomTom LIVE informerer brukerne i sanntid om tilgjengeligheten på ladestasjoner på veien, noe som igjen lar dem stoppe og “fylle opp” når det trengs.

“Dette er det første navigasjonssystemet TomTom lanserer for elektriske kjøretøy, og det representerer en milepæl for oss som selskap i dette spennende nye markedet. Carminat TomTom LIVE for Fluence Z.E. og Kangoo Z.E. er også den tredje store utviklingen i den allerede suksessfulle Carminat TomTom-serien og understreker vårt fruktbare samarbeidmed Renault, sier” sier Giles Shrimpton, sjef for TomTom Automotive

“Vi er veldig fornøyd med partnerskapet med TomTom og retningen det har utviklet seg iløpet av de siste årene. Dette samarbeidet har nå gitt oss siste utgave av Carminat TomTom Z.E. LIVE. Løsningen er en viktig funksjon i vår nye bil - Fluence Z.E. Vi har lagt mye prestisje i vår satsning på elektriske kjøretøy og Carminat TomTom Z.E LIVE spiller en vesentlig rolle for at dette blir vellykket”, sier Stephen Norman, Global Marketing & Communications sjef, Renault.

I tillegg kommer Carminat TomTom LIVE med alle LIVE Services-tjenestene, inkludert HD Traffic, og gir bilførerne dennes unike dynamiske ruteplanlegging med den raskeste ruten til ankomststedet basert på den siste trafikkinformasjonen. Den har også lokalt søk gjennom TomTom Places, i tillegg til Googles lokalsøk.

Nøkkelspesifikasjoner

•Ruteplanlegger for elektriske kjøretøy, inkludert planlegger til og via ladestasjoner, og integrasjon mot batteriets administrasjonsløsning

•Øko-ruteplanlegger

•Visualisering av tilgjengelig rekkevidde på kart og navigasjonsskjerm

•Automatisk oppdatering av ladestasjoner via TomTom Home, med søkefunksjoner for plassering av nærmeste ladestasjon og de rundt din valgte destinasjon eller andre plasseringer.

•HD Traffic – unik kombinasjon av sanntidstrafikk, basert på et nettverk av 82 millioner enheter i Europa, og dynamisk ruteplanleggig

•Lokalt søk med TomTom Places og Google

•Vær

•Fotoboksvarsling, for å hjelpe bilførere å kjøre tryggere og mer ansvarlig

•IQ Routes-teknologi, slik at brukeren alltid får beste rute til sin destinasjon. Denne teknologien kalkulerer din rute basert på faktisk gjennomsnittsfart målt på veiene. Gir deg alltid raskeste vei og den mest nøyaktige reisetiden, time-for-time, dag-for-dag, og sparer tid, penger og drivstoff.

•Avansert fil-guide viser deg hvilken fil du bør ligge i ved avkjørsler, så du ikke kjører forbi den. På de vanskeligste avkjørslene på motorvei vises en realistisk 3D-representasjon av krysset så brukerne kan være avslappet og trygge.

•TomTom Map Share lar brukeren legge inn endringer i sitt eget kart, og finne tusenvis av oppdateringer gjort av andre TomTom-brukere hver dag. 

Til toppen