Cisco Powerline

Pressemelding fra Cisco 31. januar 2012:

Denne produktnyheten er en direkte gjengivelse av en pressemelding fagbladet Elektronikkbransjen har mottatt, og er ikke redaksjonelt behandlet.

Koble hjemmets underholdningsenheter til nettet: Cisco lanserer Powerline-produkter til hjemmet

Hjemmets stikkontakter gir adgang til nettet eller utvider det trådløse nettverket.

Den morderne nordmann bruker nettet på mange ulike måter: Datamaskiner, smarttelefoner, IP-telefon, smart-TV, Blu-ray-spillere, og spillkonsoller som krever internettilgang. Mye av innholdet streames, og det forutsetter et solid hjemmenettverk. For å imøtekomme den stadig større belastningen på nettverket, som blant annet fører til hakkede videoer, introduserer Cisco nå Linksys HomePlug AV Powerline-serien.

Linksys’ PowerLine AV 4-Port Network Adapter Kit forvandler enhver stikkontakt til en internettforbindelse for opptil fire koblede enheter. Økt bruk av blant annet smarttelefoner, nettbrett, og spillkonseller rundt om i huset krever et solid trådløstnett med stor rekkevidde. Linksys Powerline AV Wireless Network Extender Kit utvider nettverkets rekkevidde, slik at man får nettilgang i alle hjemmets krinkler og kroker.

– Så snartnettverket ikke fungerer, merker vi det. Med flere og flere produkter i hjemmet, som krever nettilgang, presser vi nettverket. Hvorfor ikke bruke strømledningene som allerede er lagt inn i hjemmet, til å optimalisere nettverket slik at verken video eller spill rhakke, og man kan gå på nettet overalt i hjemmet uten irriterende forsinkelser? sier Jesper Dauw, Nordic Manager i Cisco.

Produktene er HomePlug AV-sertifisert og optimalisert for musikk-, spill-, og video-streaming. Ofte er dekningen i garasje, uthus, kjeller eller loft ikke like god som den du har i stuen eller på kjøkkenet. Det trådløse adapteret utvider rekkevidden, mens nettverksadapteret plasseres i nærheten av TVen for å sikre bedre nettilgang for TV, spillkonsoll og Blu-ray-spilleren, som ofte er plassert på samme sted.

For begge produkter gjelder det, at installasjonen er plug-and-play, med mulighet for avanserte sikkerhetsinnstillinger, som kobles til ved å trykke på HomePlug Simple Connect-knappene samtidig.

Produkt Tilgjengelighet Veil. pris

Linksys Powerline AV 4-Port Network Adapter Kit Februar 2012 NOK 959,-

Linksys Powerline AV Wireless Network Extender Kit Mai 2012 NOK 729,-

Linksys Powerline AV 4-Port Network Adapter Kit (PLSK400)

Produktet er optimalisert for Smart-TV, Blu-ray-spiller, mediestreamer eller spillkonsoll i stua eller soverommet, som skal knyttes til nettet. Den kan også brukes for hjemmekontoret, for datamaskiner, printere, scannere og lignende produkter som skal knyttes til nettet. Pakken består av en 1-port powerline-adapter, som plasseres ved hjemmerouteren, og en 4-port powerline-adapter, som for eksempel plasseres i stua, soverommet eller hjemmekontoret.

Linksys Powerline AV Wireless Network Extender Kit (PLWK400)

Produktet utvider det eksisterende trådløse nettverket. Den ene 1-port adapteren plasseres nært det trådløse N-nettverket, mens den andre 1-port adapteren med integrert trådløst tilknytningspunkt plasseres i området hvor du ønsker å forbedre den trådløse dekningen.

Til toppen