Abbas Abbassi og Daisuke Natori med toppmodellen NX702, som vil koste 10.000 kroner inklusive dab/dab+ når den kommer i handelen i juli. Foto: Stian Sønsteng

CLARION UTVIDER SORTIMENTET

Der Clarion i fjor hadde én 2-din multimedia-modell, tilbyr de i år tre . – Våre gode resultater gjør at vi nå satser sterkere i øvre sjikt, sier Daisuke Natori.

Han er europeisk salgssjef i Clarion, og stilte på Auto HiFis samling sammen med Abbas Abbassi. De to la mest vekt på sin nye hovedenhet NX702E.

– Dette er vår toppmodell, og en viktig egenskap er at den har en fullverdig DVB-T digital-TV-mottaker integrert. Med i esken følger alt man trenger for å kunne se TV i bilen, sier Abbas.

Vi har nå ekspandert porteføljen for å tilfredsstille kravene til spesialforretningene

Skjermen på 2-din-enheten er sju tommer. Enheten har leser for SD-kort, på baksiden har Clarion plassert en USB-inngang.

– Man har alt man trenger av inn- og utganger for lyd og bilde. Blåtannenheten er fra Parrot, som man fra i år vil finne i alle våre produkter for at de skal være kompatible med alle smarttelefoner, sier Abbas.

I Norge vil NX702E bli levert med dab-mottaker.

Intelligent navigering

– Grensesnittet er nytt. Vi har utviklet animerte ikoner, som minner om det man finner i smarttelefonene. Man kan endre fargene i menyen slik at de passer til interiøret i bilen, der man kan velge i et stort fargespekter, sier Abbas.

Clarion samarbeider med iGo når det gjelder navigasjonssystemet, og lanserer nå flere nye funksjoner. Blant disse er det Clarion kaller intelligent navigering, som skal hjelpe føreren å finne alternative ruter dersom trafikken går langsomt. Denne er ikke avhengig av databaser, og baserer seg på hastigheten til bilen. NX702E vil være i handelen før sommeren.

En hovedendring i årets portefølje er at Clarion ønsker å tilby et bredere produktspekter.

Mer avanserte produkter

– Der vi i fjor hadde én multimedia modell, tilbyr vi i år tre. For eksempel er NX302E en innstegsmodell, der NX702E er toppmodellen, sier Daisuke.

NX502E er mellommodellen, og følger opp NX501E med flere funksjoner.

– Frem til i fjor konsentrerte vi oss om de rimeligere modellene, som ble solgt i de store detaljkjedene. Vi har nå ekspandert porteføljen for å tilfredsstille kravene til spesialforretningene og kundene deres. Et eksempel er CD-spilleren CZ702E som har flere avanserte funksjoner, sier Daisuke.

Han sier Clarion hadde et godt år i fjor, ikke minst takket være NX501E.

Clarions hovedkvarter ligger i Japan, her foregår også produktutviklingen. Fabrikkene ligger blant annet i Japan, Kina og Thailand. Hoveddelen av produksjonen foregår utenfor Japan. Selskapet har totalt 9.000 ansatte.

Clarions stativ for butikkutstilling. Fra toppen NX502E, VX402E, NZ502E og FZ502E.
Clarion satser på en bredere portefølje.
Clarion har et bredt utvalg av ryggekameraløsninger for alle biler, bobiler og proffbruk.
Til toppen