BHD-G8866 støtter Dolby True-HD og DTS-HD (7.1 via HDMI v1.3A). Mål: 430x305x60 mm. Pris: 2.000,-

COOP MED BD-SPILLER TIL 2.000,-

– Vi vil selge BD-filmer også, så da passer det bra å tilby en slik spiller.

Det sier Audun Bergh Bentsen, kategoriansvarlig for elektronikk i Coop Norge AS

I en DM som gikk ut 15. september reklamerer Coop Obs! for BD-spilleren Tecsonic BHD8866 til 1.990 kroner. Spilleren blir solgt i de 23 hypermarkedene i Coop-kjeden.

– Markedet er modent for en satsing på Blu-ray. Når vanlige kunder ser at BD gjelder i våre varehus, trenger de ikke være i tvil, sier Bergh Bentsen.

I en strategi som kanskje vil overraske konkurrentene innenfor elektrohandelen, og samtidig glede både distributører og forhandlere av Blu-ray Disc (BD), og ikke minst være til stor glede for filmfans som vil investere i HD-formatet, slår Coop-kjeden til med noe som trolig er den rimeligste BD-spilleren på markedet.

I tillegg til det lave prispunktet, kan Coop Obs! by på en maskin som har HDMI 1.3, det nyeste chip-settet (som gjør at "loadingen" av platene går mye raskere) – og som kan spille alle de tre BD-sonene.

Fra Kina via Netlogic

Tecsonic BHD8866 er produsert i Kina og har Profil 1.1, dermed har den ikke BD-Live-funksjonen.

Importøren er firmaet Netlogic AB, som har gitt Coop i Norden en eksklusiv forrett på å selge denne BD-spilleren en viss periode fremover.

– Vi var blant de første som satset på BD da Warner startet med lavpriskampanjer, og vi solgte veldig bra, ikke minst med tanke på hvor få spillere som var i markedet, sier Gabriel Lund, kategoriansvarlig for film hos Coop Norge AS.

Bergh Bentsen sier Coop i sin tid var først ute med veldig billige DVD-spillere. Det var en LG-modell til 1.500 kroner som senere ble priset ned til 1.300 kroner.

Viktig signaleffekt

– Vi solgte 14.000 DVD-spillere på veldig kort tid. Dette var i 2000-2001, sier Bergh Bentsen.

Han mener Coop har tradisjon for å fremme salget av filmer, og refererer til ytterligere tre kampanjer de har kjørt som medlemstilbud:

I 2002 solgte de 12.000 kombispillere DVD/VHS fra LG, i 2006 solgte de 13.000 sett med to 7 tommers DVD-spillere av eget merke for bil, året etter 12.000 sett.

Bergh Bentsen håper og tror at flere forbrukere vil se at Blu-ray er kommet for å bli, når en så stor kjede som Coop viser frem formatet med et slikt prisnivå.

– Når vanlige kunder ser at BD gjelder i våre varehus, trenger de ikke være i tvil.

Thomas Hernelind og Lars-Gøran Larsson hos importøren Netlogic AB sier det fortsatt er leveransproblemer på enkelte deler til BD-spillerne.

– Men denne modellen har ingen av barnesykdommene som tidligere BD-spillere fra kjente merker hadde. Vi jobber også med en BD-Live-spiller, og håper å ha den klar innen et halvt år. Selvsagt er det viktig for oss å ha en lav pris også på den. Kanskje klarer vi å snike oss under 3.000 kroner, sier Hernelind.

Netlogic-duoen forteller at spillerne deres lages ved den foreløpig eneste kinesiske fabrikken – utenfor de store elektronikkgigantenes system av fabrikker – som har full Blu-ray Disc-godkjennelse.

– Techsonic BHD8866 er altså sonefri. Er det en enkel sak å skifte sone?

– Som de fleste DVD-spillere er nå, er den sonefri for DVD fra fabrikk. Ved avspilling av en asiatisk eller amerikansk BD-plate med sonekode, trykker man bare inn en tresifret kode, og platen kan da avspilles. Den leveres dog innstilt på den europeiske sonen. Vi tror at den er sonefri er et stort pluss, i tillegg til prisen også da selvsagt, sier Netlogics Thomas Hernelind.

Fagbladet Elektronikkbransjen nr.7/2008

Audun Bergh Bentsen, kategoriansvarlig for elektronikk i Coop Norge AS, med spilleren TECSONIC BHD8866. Foto: John Berge.
Til toppen