Markedssjef Anniken Amdam og nasjonssjef Erik Sandsmark viser Sony Ericssons nye stolthet Xperia X10.

DEN KULESTE FRA SONY ERICSSON

– Xperia X10 er vår kuleste telefon noen sinne. Dette er en telefon uten begrensninger.

Det sier nasjonssjef Erik Sandsmark i Sony Ericsson Mobile Communications AB om telefonen som skal være selskapets nye flaggskip.

Xperia X10 er den første Sony Ericsson-telefonen som har Android operativsystem. Denne modellen inngår i en familie som kommer på markedet første halvår 2010. Det nye operativsystemet bygger på åpne standarder og skal gi brukerne maksimale valgmuligheter. Dette gjelder eksempelvis å kunne laste ned applikasjoner direkte fra Android Marked og PlayNow. Dette skal også gjøre det enkelt å utnytte alle brukermulighetene i telefonen og kombinere underholdning, integrerte sosiale medier og et omfattende grafisk brukergrensesnitt.

Ingen begrensninger

– Her er det ingen begrensninger. Dette er en telefon alle kan bruke, først og fremst fordi det er enkelt å utnytte de ulike brukergrensesnittene. De viktigste egenskapene mener jeg er forbrukerapplikasjonene, det at du kan finne ut alt om en kontakt ved bare å gå inn på navnet. Du finner for eksempel Facebook-informasjon, bilder og all tilgjengelig tekstinformasjon, sier Sandsmark.

Videre fremhever han alle mulighetene Xperia X10 har som mediespiller. Han sammenligner mobilen med en PC du kan legge inn all informasjon slik du ønsker det. Telefonens dataminne kombinerer også bilder med annen informasjon om personene du fotograferer.

– Hva legger dere i strategien om telefonen som en kombinasjon av kommunikasjon og underholdning?

– Tale og SMS er fortsatt det aller viktigste. Men samtidig ser vi nå en total sammensmelting av media, bilder og film og ikke minst musikk. For mange år siden snakket vi om det ville bli kamera eller mobiltelefon som tok eierskapet i lommene til folk. Svaret er vel egentlig en datamaskin i form av en mobiltelefon med alle dens egenskaper. Apples iPhone er den første som har lykkes med dette. Nå føler vi også at vi lanserer et slikt ledende produkt, sier han.

Nytenking

Ordet Xperia betyr nytenking. Xperia X1 og X2 er de første produktene som etter Sony Ericssons mening innførte noe helt nytt i deres portefølje. X10 fortsetter denne utviklingen, og det kommer etter hvert flere modeller utover våren.

Xperia X10 støtter GSM/Edge i tre bånd, UMTS og SPA i 900/1700 og 2100-bånd. Telefonen har kamera med 8.1 megapikslers bildebrikke, 16x digital zoom, autofokus og ansiktsgjenkjennelse. Det er innebygd bilde- og videostabilisator og foto/videolys. TFT-berøringsskjerm på 4,0 tommer med WGA-oppløsning og autorotasjon. Applikasjon med direkte oppkopling til YouTube og 3D-spill. Posisjonstjenestene inneholder blant annet GPS og oppkopling til Google Maps. Telefonen har superdriveprosessor med klokkefrekvens 1 GHz. Telefonminne 1 GB, vekt 135 gram, minnekortstøtte til Micro SD opp til 16 GB. Leveres i sort og hvitt. Pris før subsidier: 5.000,-

X10 er den nye toppmodellen i Xperia-serien og bli karakterisert som Sony Ericssons flaggskip.
Til toppen